Suomen nuoren keihästähden elämään rakkauden takia valtava muutos - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomen nuoren keihästähden elämään rakkauden takia valtava muutos – takavuosien arvokisamitalisti tulossa apuun valmentajaksi

Oliver Helander muuttaa tänä syksynä tyttöystävänsä luo Vaasaan. Rakas on yleisurheillut MM-tasolla Suomi-paidassa.

Suomen keihästoivo Oliver Helander muuttaa Vaasaan rakkaansa Wilma Lassfolkin luokse.

4.10.2019 18:30

Keihäänheiton maailmantilaston 10. sijalta (86,93) parhaana suomalaisena MM-karsintaan valmistautuva Oliver Helander, 22, on asunut lähes koko ikänsä nykyään Raaseporiin kuuluvalla Karjaalla Länsi-Uudellamaalla.

Lukioikäisenä tuolloin käsipalloon panostanut senkin lajin superlahjakkuus tosin asui Ruotsin Alingsåsissa, mutta jätti sikäläisen urheilulukion kesken.

Karjaalla vaikuttaa myös Helanderin valmentaja Glenn Lignell, jonka kanssa yhteistyö on ollut tiivistä. Tänä syksynä Helanderin ja Lignellin yhteistyö kohtaa uusia haasteita, sillä MM-kisojen jälkeen parhaimmillaan 88,02 heittänyt suomenruotsalainen keihästykki muuttaa kauas kotikulmiltaan ja valmentajastaan.

– Muutan Vaasaan tyttöystäväni luo. Hän opiskelee siellä, Helander kertoi perjantaina Suomen mediatilaisuudessa.

Rakas on 19-vuotias närpiöläisen IF Kraftin yleisurheilija, Vaasan yliopistossa valtiotieteitä opiskeleva Wilma Lassfolk. Hän on edustanut Suomea 4x400 metrin viestijuoksussa nuorten EM-kisoissa 2017 ja nuorten MM-kisoissa 2018.

Lassfolk on julkaissut kuvan yhteistä onnea säteilevästä parista Instagramissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Valmennuksellisesti ratkaisu tuo uusia haasteita, mutta apu on lähellä. Helander on jo nyt harjoitellut paljon Kuortaneen urheiluopistolla, jossa vaikuttaa Urheiluliiton keihäsvalmentaja Petteri Piironen. Paikkakuntien välimatka on 120 kilometriä.

– Tietysti autan Oliveria ja Glenniä. Ajatus on, että oma valmennettavani Toni Kuusela treenaa jatkossa säännöllisesti Oliverin kanssa joko Kuortaneella tai Vaasassa.

Kuusela putosi ensimmäisenä miehenä Suomen MM-triosta.

Myös Vaasassa on erittäin hyvät harjoitusmahdollisuudet, joita aikanaan hyödynsi mm. Tero Pitkämäki nuorena insinööriopiskelijana matkallaan maailman keihäshuipulle. Uudessa kotikaupungissaan Helander saa tarvittaessa valmennusapua ainakin takavuosien MM- ja EM-mitalistilta Mikaela Ingbergiltä, joka vaikuttaa aktiivisesti yleisurheiluvalmennuksessa kotikaupungissaan.

– Mikaela on oikein tuttu ihminen, jolta on aina saatu apua, kun on pyydetty, Helander kertoi.

Nuorukainen ei aio tässä vaiheessa hakeutua Vaasassa kouluun, vaan satsaa ammattimaisesti kohti Tokion olympiakisoja.

– Tämä on harkittu ratkaisu, jota on punnittu erittäin syvällisesti huippu-urheilu-urani näkökulmasta. En tietenkään tekisi mitään, mikä riskeeraisi mahdollisuuteni kehittyä urheilijana.

Vaikka Vaasa on merkittävä suomenruotsalainen urheilukaupunki, se oli Helanderille täysin vieras ennen seurustelusuhdetta.

– Nyt olen tietysti käynyt siellä joitakin kertoja Wilman luona, mutta sitä ennen vain yhden kerran jossain junnujen SM-kisoissa, hän muisteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?