Norjan tähtijuoksija syyllistyi törkeään temppuun MM-Dohassa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Norjan sikaillutta tähtijuoksijaa uhkasi hylkäys MM-Dohassa – selvisi lopulta säikähdyksellä: ”Näytti tv:ssä todellista pahemmalta”

Norjalainen juoksijatähti Filip Ingebrigtsen selvisi jatkoon 1500 metrin alkueristä, mutta hän joutui pitkään pelkäämään diskausta rajun yhteenoton vuoksi.

Filip Ingebrigtsen ja Etiopian Teddese Lemi tuuppivat toisiaan 1500 metrin alkuerässä.­

3.10.2019 23:54 | Päivitetty 4.10.2019 0:06

Filip Ingebrigtsen ja Etiopian Teddese Lemi tuuppivat toisiaan tiivistunnelmaisen juoksun aikana. Lopulta Lemi kaatui ja menetti mahdollisuutensa jatkopaikkaan.

Tv-hidastuksista näkyi, että juuri ennen Lemin kaatumista Ingebrigtsen löi kilpakumppaniaan nyrkillä selkään. Norjan mediassa arveltiin, että Ingebrigtseniä uhkaa hylkäys törkytempun vuoksi.

Ingebrigtsenin valmentaja-isä Gjert vakuutti, että hänen poikansa vain suojeli itseään. Gjert Ingebrigtsen sanoi olevansa varma, ettei Filipiä hylätä.

– Olen 110-prosenttisen varma, että hylkäystä ei tule. 120-prosenttisen, hän sanoi.

Myöhään torstai-iltana selvisi, että Gjert Ingebrigtsen oli oikeassa. Norjan liitto tiedotti, että Etiopia oli tehnyt tilanteesta protestin ja pyytänyt Lemin nostamista mukaan välieriin. Vaikka Etiopia ei vaatinut Filip Ingebrigtsenin hylkäämistä, tuomaristo tutki hänen toimintansa.

– Videotuomarin mukaan tilanne näytti tv:ssä todellista pahemmalta. He arvioivat, että kyse oli kilpailutapahtumasta ja Filipin nyrkiniskulta näyttänyt tilanne oli juoksukilpailuun kuuluva tapaus. Niinpä Filip selvisi jatkoon, Norjan joukkueen tiedottaja Knut Skeie Solberg sanoi VG-lehden mukaan.

Vuoden 2016 EM-kultamitalisti Filip Ingebrigtsen sijoittui eränsä neljänneksi ja meni jatkoon. Hänen pikkuveljensä Jakob Ingebrigtsen voitti oman alkueränsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?