Venäläisvalmentaja raivostui Dohan MM-finaalissa tyrineelle jamaikalaistähdelle - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Venäläisvalmentaja raivostui Dohan MM-finaalissa tyrineelle jamaikalaistähdelle – ”Häntä ei pitäisi päästää kilpailuihin”

Venäläisen pika-aiturin Sergei Shubenkovin valmentaja hiiltyi taas Jamaikan Omar McLeodin toiminnan vuoksi.

Vuoden 2017 pika-aitojen maailmanmestarin Omar McLeodin MM-finaali meni Dohassa penkin alle.­

3.10.2019 22:45

Keskiviikkoiltana juostu Dohan MM-kisojen miesten 110 metrin aitojen loppukilpailu ei mennyt hallitsevalta olympiavoittajalta ja vuoden 2017 maailmanmestarilta Omar McLeodilta ihan putkeen.

25-vuotias jamaikalaisaituri kolhi itseään aitoihin ja menetti tasapainoaan. Finaalijuoksu päättyi lopulta kaatumiseen ennen maaliviivaa.

Ylittäessään aitaa McLeod osui kyynärpäällään viereisellä radalla juoksevaan Espanjan Orlando Ortegaan. Kontakti vaikutti Ortegan loppujuoksuun, ja monien mielestä espanjalainen putosi sen vuoksi mitaleilta viidenneksi.

Torstai-iltana järjestäjät kuitenkin ilmoittivat hyväksyneensä Ortegan tekemän valituksen ja nostivat espanjalaisen jakamaan pronssimitalia Ranskan Pascal Martinot-Lagarden kanssa.

Omar McLeod (oik.) osui kisan aikana viereisen radan Orlando Ortegaan. Hetkeä myöhemmin McLeod kaatui.­

USA:n Grant Holloway (edessä) vei pika-aitojen MM-kultaa. Taustalla pettynyt Ortega ja kumoon kellahtanut McLeod.­

Samassa finaalissa juosseen venäläisaiturin Sergei Shubenkovin valmentaja Sergei Klevtsov oli pika-aitafinaalin episodista raivoissaan. Uloimmalla radalla juossut Shubenkov otti kisassa MM-hopeaa – Klevtsovin mukaan juurikin sen ansiosta, ettei Shubenkovin tarvinnut juosta McLeodin vieressä.

– En ole mikään johtaja enkä yritä olla sellainen, mutta (Kansainvälisen yleisurheiluliiton) IAAF:n asenne hämmästyttää. Mielestäni McLeod on sosiaalisesti vaarallinen, eikä häntä pitäisi päästää kilpailuihin. Nyt hän pilasi Ortegan finaalin, aiemmin hän meinasi tuhota Shubenkovin kauden. Ja IAAF katsoo touhua rauhallisena, eikä kukaan tee asialle mitään, venäläisluotsi avautui Sport Ekspressille.

McLeod sai Klevtsovin vihat niskaansa kuluvan kauden alussa. Jamaikalainen kaatui kesäkuussa Rabatin Timanttiliigan kilpailussa ja tönäisi samalla vieressään juosseen Shubenkovin maahan.

Venäläinen loukkasi tilanteessa polveaan ja joutui jäämään kuukaudeksi harjoittelutauolle. Shubenkov ehti kuitenkin kuntoutua Dohan MM-kisoihin.

Sergei Shubenkov (vas.) rynnisti MM-hopealle.­

Shubenkov tuuletti onnellisena mitalijuoksun jälkeen.­

Klevtsov ei ollut päässyt vieläkään täysin yli tapahtuneesta.

– Olen ihmeissäni. Hän (McLeod) juoksee Timanttiliigassa vastustajan radalle ja kaikki sulkevat silmänsä, ihan kuin niin pitäisikin tehdä. Ihmiset menettävät tuollaisen vuoksi palkintorahoja. Antaa hänen juosta sitten yksin tai jonkinlaisessa häkissä...

Ilta-Sanomien yleisurheiluasiantuntijan Lauri Hollon mukaan McLeod juoksee luonnostaan kyynärpäät vähän levällään.

– Kukaan ei kuitenkaan osu tahallaan kilpakumppaneihinsa. Kaikki tietävät, että tulee automaattisesti hylkäys, jos kyynärpää kolisee viereiselle radalle, Hollo sanoi.

Tuloksia, Dohan MM-kisat

Miesten 110 metrin aidat, loppukilpailu:

1) Grant Holloway USA 13,10, 2) Sergei Shubenkov ANA (neutraalit urheilijat) 13,15, 3) Pascal Martinot-Lagarde Ranska 13,18, 3) Orlando Ortega Espanja 13,30, 5) Wenjun Xie Kiina 13,29, 6) Shane Brathwaite Barbaros 13,61, 7) Devon Allen USA 13,70, 8) Milan Trajkovic Kypros 13,87. –Omar McLeod Jamaika hylättiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?