Tv-kanava: Morhad Amdounia epäillään epo-hormoonin käytöstä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Euroopan mestari karkasi kiireesti Dohasta – tv-kanava paljasti hämärät WhatsApp-viestit ja dopingepäilyn

Tunisialaistaustaisen kestävyysjuoksijan Morhad Amdounin epäillään turvautuneen epo-hormonin käyttöön.

Morhad Amdouni voitti 10 000 metrin EM-kultaa Berliinissä elokuussa 2018.­

3.10.2019 20:25

Korsikalla syntynyt Morhad Amdouni hämmästytti yleisurheiluväkeä viime vuonna juoksemalla 10 000 metrin Euroopan mestariksi Berliinissä vanhoilla päivillään.

31-vuotiasta ranskalaista odotettiin myös lähtöviivalle myös Dohan MM-kisoihin, mutta Amdouni karkasi Qatarista hieman ennen kisojen alkua.

Näin kerrotaan saksalaisen ARD-kanavan torstaina lähetetyssä dokumentissa.

ARD:lla on dopingiin keskittynyt osasto, ja se on saanut haltuunsa Amdounin ja dopingaineita välittäneen henkilön WhatsApp-viestejä. Niiden perusteella juoksija on ostanut pimeiltä markkinoilta epo- ja kasvuhormonia.

Treenaa kaukaisilla seuduilla

ARD:n tietojen mukaan Amdounia on ryhdytty epäilemään kiellettyjen aineiden käytöstä ja vuonna 2017.

Syynä on ollut miehen muuttunut kilpailutahti ja kaukaiset harjoituspaikat. Aikaisemmin ranskalainen kisasi muiden kestävyysjuoksijoiden tahtiin, mutta vuonna 2017 kilpailutapahtumia oli vain kolme.

Treenipaikat ovat löytyneet Marokosta, Dohasta tai Etelä-Afrikasta, joihin ranskalaisilla antidopingviranomaisilla on hankala pääsy.

– Sinne meneminen tulee kalliiksi ja edellyttää enemmän taustatyötä, Ranskan ADT:n pääsihteeri Mathieu Teoran sanoo ARD:n haastattelussa.

Saksalaiskanava yritti saada Amdounia kameran eteen Dohassa, mutta kuultuaan haastattelupyynnöstä Ranskan yleisurheiluliitolta juoksija jätti kisakaupungin pölyt taakseen. Kisoista vetäytymisen syyksi ilmoitettiin loukkaantuminen.

Amdouni on vastannut ARD:n kysymyksiin lyhyellä tiedotteella, jossa hän kiistää syyllistyneensä kiellettyjen aineiden käyttöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?