Maria Huntingtonin tapaus herättää huolta Suomen joukkueen sisällä – valmennus­johtaja Ylelle: ”Iso riski” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Maria Huntingtonin tapaus herättää huolta Suomen joukkueen sisällä – valmennus­johtaja Ylelle: ”Iso riski”

Maria Huntingtonin kisa Dohassa päättyi sairastumiseen.

Julkaistu: 3.10.2019 19:21

Seitsenottelija Maria Huntington joutui jättämään Dohan MM-kisat kesken.

Maria Huntingtonin olo huononi nopeasti, kun hän valmistautui torstai-iltana kilpailuun Dohan lämmittelyhallissa. Lopulta ruoka eikä juoma enää pysynyt urheilijan sisällä.

Huntingtonin valmentaja Matti Liimatainen kertoi Ylelle, että urheilijan epäillään kärsivän virusperäisestä vatsataudista.

Suomen joukkueen valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola tapasi Huntingtonin lämmittelyhallissa. Hyvin voipunut Huntington sai tuolloin apua Suomen joukkueen lääkäriltä ja kisajärjestäjien lääkintähenkilökunnalta.

Niemi-Nikkolan mukaan Huntingtonin vatsatauti on huono uutinen koko joukkueelle. Pahinta olisi, jos tauti leviäisi omia kilpailujaan vielä odottaviin urheilijoihin.

– Tämä on aina se iso riski, mikä joukkueen tiloissa voi tapahtua. Marialla on tällä hetkellä yhden hengen huone ja se on loistava lähtökohta. Hänet eristetään huoneeseen, hänelle tuodaan ruokaa ja hänet hoidetaan niin, että hän toipuu kuntoon. Muu joukkue pidetään erillään hänestä, Niemi-Nikkola sanoi Ylelle.

Kari Niemi-Nikkolan mukaan Maria Huntington eristetään muusta joukkueesta.

Niemi-Nikkolan mukaan kisamatkoilla on usein ruokamyrkytyksen vaara. Suomen joukkueella ei ole Dohassa mukana omaa kokkia.

– Hotellissamme on 90 joukkuetta, jotka ruokailevat kahdessa isossa ruokasalissa. Siellä on koko ajan oltava tarkkana käsihygienian kanssa. Tämä on urheilijoille kyllä tuttua, mutta huonoa tuuriakin joskus on.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?