Maria Huntingtonin valmentaja vitsaili alanvaihdolla - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Sairastuneen Maria Huntingtonin valmentaja vitsaili alanvaihdolla – ”Mistä löytäisi niin huonon hevosen?”

Maria Huntingtonin ottelupäivä päättyi vessan käytävälle, mikään ei pysynyt sisällä.

Maria Huntingtonin seitsenottelu Dohassa päättyi pahaan pettymykseen.

3.10.2019 19:17

7-ottelija Maria Huntingtonin Dohan MM-kisoissa kulttihahmoksi verbaalisilla lahjoillaan noussut valmentaja Matti Liimatainen saapui torstaina iltaseitsemän jälkeen MM-stadionin edustalle tilittämään tuntojaan.

Hänen vatsatautiin sairastunut urheilijansa oli Suomen joukkueen lääkärin Ilkka Räsäsen hoivissa. Ottelu jäi ensimmäisen päivän lajeihin, sillä torstaina eivät verryttelykentällä pysyneet edes nesteet sisällä.

– Ei kai täällä ole kuvaajia? Nyt palaa nimittäin vi...usnortti, sanoi Liimatainen ja pyysi odottamaan kuvaamisen kanssa, kunnes tumppasi savukkeensa.

– Hieno kausi, mutta iso pettymyshän tämä on valmentajallekin. Yleisterveydellä ei kuitenkaan lähdetä leikkimään.

Liimatainen oli verryttelyalueella Huntingtonin kanssa, kun yhtäkkiä urheilijaa ei kuulunut verryttelyjuoksusta takaisin.

– Maria valitteli koko päivän outoja tuntemuksia vatsassa. Nyt tulivat järjestysmiehet luokseni ja veivät minut Marian luo. Hyvää toimintaa. Maria istui siellä vessakäytävän lattialla mahaansa pidellen. Varmaan olisi vielä lähtenyt yrittämään, mutta kun lääkäri Ilkka tuli siihen niin homma puhallettiin poikki.

Matti Liimatainen tilitti tuntojaan.

Huntington on kisoissa asunut hotellihuoneessaan poikkeuksellisesti yksin.

Liimatainen on itsekin huomannut, että hänen värikäs kommentointinsa on kisoissa kiinnostanut suuresti suomalaista mediaa.

– Ajattelin, että kun nyt on tilaisuus saada ottelulajeille näkyvyyttä, niin lähdetään sitten mukaan näihin nuorison hömpötyksiin.

Ensi kaudeksi Huntington pääsee valmistautumaan ammattivalmentajan kanssa, sillä Liimatainen ei aio tehdä rakennusmiehen päivätöitä.

– Toinen vaihtoehto olisi ollut vaihtaa ravipuolelle. Tosin en tiedä, mistä löytäisi niin huonon hevosen, että sillä tienaisi vähemmän kuin suomalainen yleisurheiluvalmentaja. Eli kyllä minä varmaan sitten pysyn urheilutoimittajienkin iloksi tässä ottelussa mukana. Pääasia, että saa vähän norttia ja digestiiviä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?