Michael Johnson kritisoi Sebastian Coeta – yleisurheilulegendan tylyt puheet MM-Dohan tv-studiossa päätyivät julkisuuteen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Mikrofoni olikin päällä – olympiavoittajan tylyt puheet MM-Dohan tv-studiossa päätyivät julkisuuteen: ”Hän puhuu p*skaa”

Michael Johnson (vas.) kertoi mielipiteensä urheilupomo Sebastian Coesta.

Julkaistu: 3.10.2019 15:41

Olympiavoittaja Michael Johnson laukoi suorat sanat urheilupomo Sebastian Coesta luullen, että kamerat ja mikrofonit ovat pois päältä.

BBC:n kommentaattorina yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa toimiva olympiavoittaja Michael Johnson latoi suorat sanat kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtajasta Sebastian Coesta.

Ongelma oli siinä, ettei Johnson tiennyt kameroiden ja mikrofonin olevan päällä, kun hän aloitti vuodatuksensa studiossa. Johnson oli selvästi näreissään siitä, että IAAF aikanaan myönsi kisat Dohalle ja Coe on puolustellut Qatarin kisaisännyyttä.

– Juttu on niin... Seb (Coe), hän on joko tietämätön, lapsellinen tai sitten hän puhuu paskaa. Eikä hän ole tietämätön tai lapsellinen – hän puhuu paskaa, Johnson sanoi studiossa.

BBC:n asiantuntijana Dohassa toimiva Michael Johnson voitti juoksu-urallaan neljä olympiakultaa ja kahdeksan maailmanmestaruutta.

Studion juontaja Gabby Logan hymyili ja nyökkäili Johnsonin puheille.

Sun-lehden mukaan teknikot ja tuottajat pitivät suoraa yhteyttä Britanniaan auki yhteyksien testaamiseksi. BBC:n mukaan kyseessä oli yksityiskeskustelu, jonka ei pitänyt päätyä julki.

”Urheilijat helvettiin”

MM-kisojen järjestäminen Qatarin Dohassa on saanut laajalti kritiikkiä muun muassa urheilijoita koettelevien kuumien olosuhteiden, maan ihmisoikeustilanteen ja lajikulttuurin olemattomuuden takia.

Koko Johnsonin purkaus alkoi sillä, että hänen mielestään on järjetöntä antaa kisat järjestettäväksi Qatariin, jolla ei käytännössä ole yleisurheiluperinteitä.

Johnsonin kritisoima Coe on istunut IAAF:n hallituksessa 2003 lähtien, puheenjohtajaksi hänet valittiin 2015.

Sebastian Coen mielestä studioissa pitäisi keskittyä urheilijoihin eikä yleisömääriin.

– Maraton täytyy järjestää keskellä yötä ja urheilijat pannaan helvettiin, Johnson sanoi olosuhteista.

Coe ei kommentoinut Johnsonin purkausta Sunille.

”On helppo istua...”

Coe oli jo aikaisemmin ottanut kantaa BBC:n studiojuontajan Gabby Loganin työhön Dohassa. Coe ei pitänyt siitä, kuinka Logan kritisoi MM-kisojen pieniä yleisömääriä.

– On hyvin helppoa istua täällä ja tehdä Gabby Logan -tyyppisiä arvioita kolme neljä päivää ja sitten häipyä takaisin Match of the Dayn (BBC:n jalkapallo-ohjelma) pariin, Coe sanoi aikaisemmin Guardianin artikkelissa.

– On tärkeää, että näemme pitkäaikaisen kehityksen lajissamme. Minulle on ongelma siinä, kuinka muutamat ihmiset esittävät urheilumme studiossa.

Coen mielestä BBC:n kannattaisi keskittyä itse urheiluun eikä yleisöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?