Maria Huntingtonin rakas on entinen jääkiekkoilija – valmentaja kertoo ottelijatähden kasvutarinan huippu-urheilijaksi - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Maria Huntingtonin rakas on entinen jääkiekkoilija – valmentaja kertoo ottelijatähden kasvutarinan huippu-urheilijaksi

Valmentaja kertoo suurista erimielisyyksistä ja kehuu urheilijan avokätisyyttä.

Maria Huntingtonia tukevat valmentaja Matti Liimatainen ja poikaystävä Riku Dufva.

2.10.2019 17:39

Keskiviikkona alkuillasta MM-kisojen 7-ottelu-urakkansa aloittaneen Maria Huntingtonin elämään kuuluu oman isän lisäksi kaksi erityisen tärkeää miestä: valmentaja Matti Liimatainen ja poikaystävä, entinen jääkiekkoilija Riku Dufva.

Puolustajana pelannut Dufva, 29, ylsi parhaimmillaan poikien maajoukkueeseen, A-nuorten pääsarjaan ja Mestikseen. Yhden kauden hän pelasi juniorijääkiekkoa Kanadassa. Kotkalaissyntyisen pelaajan seuroja olivat mm. JYP, Jukurit ja Tappara.

Liimatainen kertoi keskiviikkona Dohassa, että nykyään ytimiään myöten huippu-urheilijalta näyttävän ja kuulostavan Huntingtonin kanssa on pitänyt käydä takavuosina kovia kehityskeskusteluita.

– Kaveriporukka vei mennessään, houkutuksia riitti. Unirytmit, ravintoasiat ja arjen hallinta olivat jossain määrin rempallaan. Oli isojakin erimielisyyksiä.

Liimatainen korostaa, että tämän kauden huippukuntoon, esimerkiksi 6339 pisteen huippusarjaan Kalevan kisoissa, johtanut muutos lähti aikanaan urheilijasta itsestään.

– En ota kunniaa itselleni. Ehkä jonkun fiksun ajatuksen olen saanut perille. Maria on jo sitä ikäluokkaa, jota ei voi käskyttää sillä lailla kuin vielä vaikka 1960-luvulla syntyneitä urheilijoita. Eikä sellainen minusta ole valmentajan roolikaan.

Matti Liimatainen nauttii Maria Huntingtonin valmentamisesta.

Kun seuraava harjoituskausi alkaa, rakennusalalla työskentelevä valmentaja jättää päivätyönsä ja alkaa ”elää vaimon palkalla”. Hän kiittelee Huntingtonia avokätisyydestä.

– Maria maksaa minulle ihan reilusti kulut peittoon ja vähän päällekin. Puhutaan kuukausitasolla sadoista euroista. Fiksu ja kiva likka kaikin puolin.

Liimatainen kertoi aikanaan harmitelleensa sitä, että silmin nähden lahjakas urheilija näytti jättävän lahjansa hyödyntämättä.

– Sanoin ihan rauhallisesti ja kannustavasti monta kertaa, että vain asenne urheilemiseen on sinun ja kansainvälisen tason välissä. Nykyään ei tarvitse Marian työmoraalista huolehtia, myös pika-aituri Lotta Haralaa valmentava pirkkalalainen totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?