Huikeat kuvat: Huomasitko tv-lähetyksessä, mitä seivästähti Armand Duplantis teki toistuvasti pudotessaan kohti patjoja? - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Huikeat kuvat: Huomasitko tv-lähetyksessä, mitä seivästähti Armand Duplantis teki toistuvasti pudotessaan kohti patjoja?

Armand Duplantis ja muut seiväsmiehet hurmasivat huipputasoisessa MM-finaalissa.

Armand Duplantis saavutti tiistaina seiväshypyn MM-hopeaa.­

2.10.2019 14:23

Ruotsin nuori seiväshyppytähti Armand Duplantis saavutti tiistai-iltana MM-hopeaa loistavan finaalin jälkeen.

Duplantis, 19, kävi kultamitalista kovaa taistoa hallitsevan maailmanmestarin, Yhdysvaltojen Sam Kendricksin kanssa. Molemmat osoittivat huimaa henkistä kanttia ylittämällä viimeisellä yrityksellään riman 597:stä.

Tuo korkeus jäi molempien lopputulokseksi, mutta Kendricks nappasi MM-kultaa paremman pöytäkirjansa turvin.

Vaikka kulta karkasi, se ei ”Mondo” Duplantisin loistoa juurikaan himmentänyt. Supertähtikategoriaan noussut yhdysvaltalais-ruotsalainen ihmepoika hurmasi läpi finaalin.

Ylitykset olivat tietysti komeaa katsottavaa, mutta silmiinpistävää oli myös Duplantisin eleet välittömästi niiden jälkeen. Ylityksen ja alastulopatjalle mätkähtämisen välissä Duplantis ehti hakea kontaktia tukijoukkoihinsa ja osoittaa sormellaan heitä kohti. Huikeaa vartalonhallintaa – ja seurauksena huikeita urheilukuvia!

Terkut katsomoon!­

Duplantisin elehdinnän kohteena oli luultavasti hänen vanhempansa ja valmentajansa Helena ja Greg.­

Duplantis toisti eleensä ylityksiensä jälkeen.­

­

Sen lisäksi, että Duplantis liiteli ilmassa kuin Supermies, seiväsfinaali oli muutenkin ilahduttavan positiivinen osoitus urheilun parhaista puolista.

Duplantis, Kendricks ja kolmanneksi sijoittunut Puolan Piotr Lisek järjestivät kaikkien aikojen tasokkaimman seipään MM-finaalin. Kisa oli kovaa, mutta rehtiä. Kolmikko on keskenään hyviä ystäviä, eikä ystävyyttä unohdettu edes mestaruustaiston keskellä.

Urheilijat tsemppasivat toinen toisiaan ja onnittelivat ylityksistä kisan tuoksinassakin. Myös muut finaaliin selviytyneet pitivät huolen mainiosta urheiluhengestä.

Kun lopputulos oli selvä, mitalistikolmikko vaihtoi leppoisasti kuulumisiaan alastulopatjalla.­

Kolmikko juhlisti MM-mitaleitaan synkronoiduilla takaperinvolteilla.­

Kiitokset kannustuksesta!­

Kaverit pitivät huolen, että tukka on hyvin kuvia varten.­

Seiväsfinaalin lopputulokset:

1) Sam Kendricks USA 597, 2) Armand Duplantis Ruotsi 597, 3) Piotr Lisek Puola 587, 4) Bo Kanda Lita Bähre Saksa 570, 5) Thiago Braz Brasilia 570, 6) Raphael Holzdeppe Saksa ja Valentin Lavillenie Ranska 570, 8) Claudio Michel Stecchi Italia 570, 9) Bokai Huang Kiina 555, 10) Augusto Dutra Brasilia ja Cole Walsh USA 555, 12) Ben Bröders Belgia 555.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?