Maria Lasitskene kritisoi rajusti Dohan MM-kisahotellia - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Venäjän MM-tähti lyttäsi hotellinsa Dohassa – suomalaiset samassa majapaikassa: ”Niin likaista, että hirvittää katsoa”

Suomalaistenkin majapaikkana toimivan Ezdan-hotellin ympärillä kuohuu.

Korkeushypyn valtijatar Maria Lasitskene otti maanantaina uransa kolmannen MM-kullan. Valmistautuminen kisoihin ei mennyt täydellisesti, sillä hän ei ollut tyytyväinen hotelliinsa Dohassa.­

2.10.2019 9:31

Useat urheilijat ovat antaneet kovaa kritiikkiä Qatarin pääkaupungissa Dohassa järjestettävälle MM-spektaakkelille.

Yksi tyytymättömyyden aiheista on ollut majoitus.

Norjalaismedia kertoi jo kisojen alussa, kuinka maan yleisurheilijat jättivät majapaikkanaan toimineen Ezdan-hotellin, koska eivät pitäneet sitä hygieenisenä.

Myöskään kaikki suomalaiset eivät ole olleet hotellista vakuuttuneita.

Ulkoapäin laadukkaan näköinen Ezdan sai karua palautetta myös kisojen suurimpiin tähtiin kuuluvalta Maria Lasitskenelta. Venäläinen Lasitskene, 26, otti maanantain korkeatasoisessa korkeushyppyfinaalissa uransa kolmannen MM-kullan tuloksella 204.

Lasitskene kertoi venäläiselle urheilulehdelle Sport Ekspressille hotellihuoneensa olevan erittäin törkyinen.

– Esimerkiksi huoneen verhot ovat niin likaiset, että hirvittää katsoa niitä. Ilmastointilaitteen filtteri on pölyn peitossa. En osaa sanoa, haiseeko huoneessa tupakka vai pelkkä pöly.

Myös hotellissa urheilijoille tarjottava ruoka oli Lasitskenelle pettymys. Hän kutsui hotellin antimia mauttomiksi.

– Maistoin hieman perunaa, ja tuntui, että se oli juuri revitty maasta. Ensimmäisenä päivänä etsimme huonettamme puolitoista tuntia, koska sinne ei mene läheskään jokainen hissi. Ja niin edelleen... En tiedä, ehkä minulla oli Dohan suhteen liian optimistiset odotukset, tähtiurheilija sanoi.

Suomalaisurheilijoidenkin majapaikkana toimiva Ezdan-hotelli ei ole ollut kaikkien mieleen.­

Hotellin aulassa on vielä hienon näköistä, mutta meininki muuttuu, kun mennään ylempiin kerroksiin.­

Sport Ekspressin haastatteleman venäläisurheilijoiden edustajan Jelena Orlovan mukaan venäläisillä ei ollut samanlaista mahdollisuutta vaikuttaa majapaikkaansa kuin esimerkiksi norjalaiskollegoilla.

Venäjällä jylläävän dopingongelman vuoksi maan yleisurheiluliitto on suljettu Kansainvälisen lajiliiton IAAF:n toiminnasta. MM-kisoihin kelpuutetut venäläisurheilijat kilpailevat Dohassa niin sanotulla neutraalilla statuksella ilman maatunnuksia.

Dohan kisajärjestäjät maksavat MM-kilpailuissa olevien joukkueiden matkat, oleskelun ja majoituksen. Jos urheilijat haluavat vaihtaa kesken kisojen asuinpaikkaa muun kuin hätätilanteen vuoksi, joukkueiden on maksettava uuden majoituksen aiheuttamat lisäkulut omasta pussistaan.

Koska Venäjän liittoa ei ole kelpuutettu kisoihin, venäläisurheilijat joutuisivat maksamaan kaikki lisäkulut itse, mikä on syönyt halukkuutta vaihtaa majapaikkaa.

Ezdaniin tutustuneen Sport Ekspressin toimittajan mukaan hotellin suurin puute on ruuassa, joka on ”yllättävän mautonta ja yksipuolista”.

Ongelmana on sekin, että useita urheilijoita useista eri maista majoittavassa Ezdanissa ovat käynnissä suuret kunnostustyöt.

Keskeneräisen jättiremontin vuoksi yleisurheilijoiden hotellihuoneiden välillä voi olla suuriakin eroja. Urakka liittyy Sport Ekspressin mukaan vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?