Topi Raitasen kilpakumppani kaatui ja törmäsi vesiesteeseen – suomalainen ihmetteli Ylellä: ”Aika paljon oli häslinkiä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Topi Raitasen kilpakumppani kaatui ja törmäsi vesiesteeseen – suomalainen ihmetteli Ylellä: ”Aika paljon oli häslinkiä”

Topi Raitasen alkuerässä sattui ja tapahtui. Suomalaisjuoksija joutui väistämään kaatunutta kilpakumppaniaan.

Julkaistu: 1.10.2019 20:53

Topi Raitanen käänsi jo katseet kohti ensi kesän Tokion olympialaisia. Hän harmitteli kisojen alla sairastamaansa flunssaa.

Topi Raitanen ei pystynyt parhaimpaansa 3 000 metrin esteiden alkuerissä tiistaina. Raitanen jäi eränsä kahdeksanneksi ajalla 8.32,44. Raitasen ennätys on tällä kaudella juostu 8.21,47.

Loppukilpailuun pääsi ajalla 8.22,51.

Raitasen valmistautuminen kauden päätapahtumaan ei mennyt nappiin. Hän sairasti flunssaa valmistautumisjaksonsa aikana, ja joutui siksi joustamaan treenisuunnitelmastaan.

Hyvin sujunut kausi päättyi pettymykseen.

– Kipeänä ei saa harjoitella. Jouduin siirtämään kovia harjoituksia. MM-kisoissa se näyttää sitten tältä, Raitanen harmitteli Ylen televisiohaastattelussa.

– Ei noin pahasti silti saisi koskaan hyytyä. Viimeisellä kierroksella ja viimeisellä tonnilla pitäisi pystyä muuttamaan rytmiä.

Raitasen meno ei ollut totutun raikasta.

Raitasen erän alku oli sekava. Etiopian Takele Nigate meni nurin ryhmän keskellä heti startin jälkeen. Raitanen selvisi rytäkästä kaatumatta, mutta joutui loikkimaan radan pintaan mätkähtäneen juoksijan yli.

– Aika paljon oli häslinkiä. Onneksi pystyin itse välttämään haaverit.

Etiopian Takele Nigate (taimmaisena) törmäsi vesiesteen parruun. Hän piteli rintakehäänsä.

Nigate kaatui vielä myöhemmin uudelleen. Hänen piikkarinsa tökkäsi rataan juuri ennen vesiestettä, ja Nigate törmäsi vesiesteen parruun voimakkaasti rintakehä edellä.

Raitanen käänsi katseet jo kohti ensi kesää ja Tokion olympialaisia.

– Osaan valmistautua Tokioon paremmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?