Ruotsin supertähti Daniel Ståhl tuhahtelee ruotsalaistoimittajille, mutta juttelee ummet ja lammet suomea suomalaisille - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ruotsin supertähti Daniel Ståhl tuhahtelee ruotsalaistoimittajille, mutta juttelee ummet ja lammet suomea suomalaisille

Daniel Ståhl voitti MM-kultaa.

Julkaistu: 1.10.2019 9:02

Tero Pitkämäki ei ole enää tuorein suomea puhuva yleisurheilun maailmanmestari.

LONTOOSSA 2017 MM-kullan kahdella ja 2018 Berliinissä EM-kullan 23 sentillä hävinnyt Daniel Ståhl tuli Dohaan vain yksi ajatus päässään:

– Se oli kultamitali. Ja se sai tulla millä tuloksella tahansa, sanoi ruotsalainen eilen kisan jälkeen maailmanmestarina.

Voittotulos 67,59 oli hänen kauden kolmanneksi heikoin kilpailutuloksensa ja vajaa kaksi metriä kauden ylivoimaisen kiekkokuninkaan perustason alapuolella.

Kultamitalin ratkettua purkautui paljon. Vajaa 140 kiloa lihaa liikahti räjähtävällä vauhdilla ringistä kentälle, kun helpottunut 27-vuotias mestari otti tilanteesta kaiken irti.

STÅHL ON kulkenut pitkän taipaleen siitä, kun hänen islantilainen valmentajansa Vesteinn Hafsteinsson laittoi huonosti motivoituneen urheilijansa rankalle laihdutuskuurille ja vaati uudenlaista asennetta yhteistyön jatkumisen ehdoksi. Edes lopettaminen ei ollut kaukana.

Ståhlin kultamitali merkitsi myös sitä, että Osakassa 2007 keihäänheiton voittanut Tero Pitkämäki ei enää ole tuorein suomea puhuva yleisurheilun maailmanmestari.

TURKULAISEN Taina Ståhlin (os. Laakso) poika on jopa ärsyttänyt ruotsalaisia toimittajia vastaamalla näille yhdellä sanalla ja juttelemalla suomalaismedialle ummet ja lammet kakkoskielellään.

Osakassa 2007 nähtiin myös edellisen kerran MM-tasolla sellainen ihme, että Pohjolaan tuli kaksi MM-kultaa, kun Pitkämäen lisäksi Carolina Klüft voitti 7-ottelun.

Daniel Ståhlin askel ei painanut MM-kullan varmistuttua.

Norjan Karsten Warholm voitti 400 metrin aidat yhtä odotetusti kuin Ståhl kiekonheiton. Samana päivänä Pohjola on saanut viimeksi peräti kaksi MM- tai olympiatason kultaa 24. elokuuta 2004, kun ruotsalaiset Christian Olsson ja Stefan Holm voittivat kolmiloikan ja korkeushypyn.

Ståhlin isoäiti asuu edelleen Turussa, joka on Tukholman klassikkoseuraa Spårvägeniä edustavalle heittäjälle kuin toinen kotikaupunki. Aurajoen rantamille lähtikin lämpimiä terveisiä.

– Suomalainen sukuni on aina tukenut minua ja ollut minulle tärkeä, erityisesti isoäiti.

Ståhl on ollut läpi kauden jäätävän tasaisessa kunnossa, mutta kiekonheiton kaltaisessa herkässä tekniikkalajissa ei ole varmoja mitaleita tai loppukilpailupaikkoja.

–Päällimmäinen tunne on tietysti myös helpotus. Olen ollut urallani usein myös vaikeissa tilanteissa, joista on pitänyt nousta. Mutta olen aina jaksanut ajatella, että sitoutumalla ammattimaiseen harjoitteluun minusta voi tulla kiekonheiton maailmanmestari. Nyt se on totta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?