Kaksi pikajuoksijaa haukkui MM-Dohan kasvokamerat – ”Koen ne erittäin epämiellyttäviksi”

Dohan MM-kisoissa esiteltiin lähtöpaikalle upotetut kasvokamerat.

Uusi kasvot lähtöhetkellä näytävä kamerakulma herättää keskustelua yleisurheilun MM-kisoissa. Saksalainen Tatjana Pinto ei kameroista pidä.

30.9.2019 15:44

Yleisurheilun MM-kisoissa esitellyt uudet kasvokamerat herättävät ärtymystä urheilijoissa. Uusi kamera kuvaa lähtötelineille kyyristyneen juoksijan kasvoja ja välittää kuvan kotikatsomoihin. Kameroita käytetään 100 metrin juoksun sekä pika-aitojen lähtöpaikoilla.

Saksalaispikajuoksijat Gina Luckenkemper ja Tatjana Pinto kokevat uudet kamerat ja kuvausjärjestelmän erittäin epämiellyttäväksi ja kyseenalaiseksi.

– En tiedä haluaisitko itse, että sinua kuvataan alhaalta kameralla, kommentoi Luckenkemper saksalaislehti Welt:n mukaan.

– En usko olevamme ainoita asiasta protestoineita.

Jos tviitti ei näy, katso se tästä.

Dohassa järjestetyistä MM-kisoista on riittänyt muutoinkin keskustelua. Kisat järjestetään monen mielestä liian kuumassa ilmanalassa ja myös toimittajien ja urheilijoiden pukeutuminen on puhuttanut.

Kameran paikka hämmästyttää

Tatjana Pinto ei ymmärrä miksi kamera on pitänyt asettaa kyseiseen paikkaan.

– Vaikka yleisö ei näe kaikkea siitä kuvakulmasta, materiaali kuitenkin näkyy ihmisille, jotka säätävät kameroita. Kameran olemassaolon tietää ja se on inhottavaa, hän kommentoi Neue Westfälische lehden mukaan.

Tatjana Pinto ihmettelee kameroiden paikkaa.

Luckenkemper epäilee, että naiset eivät ole olleet päättämässä kameroista.

– Oliko kukaan nainen tämän kehittämisessä mukana? En usko.

Gina Luckenkemper saavutti pronssia naisten 200 metrillä Amsterdamin EM-kilpailuissa 2016.

Sekä Luckenkemper että Pinto karsiutuivat naisten sadan metrin finaalista. Heidän kisansa päättyi välierävaiheeseen sunnuntaina.

Saksan yleisurheiluliitto ilmoitti löytäneensä kompromissin Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n kanssa.

– Ainoastaan viimeinen kyyristyminen lähtöasentoon näytetään, Saksan yleisurheiluliitto kertoo Welt:n mukaan.

Ideana kommunikoinnin parantaminen

Alun perin idea kameroihin tuli IAAF:n luovasta tuotannosta vastaavalta Westbury Gilletiltä. Hän koki yleisön jäävän paitsi tärkeästä osasta tv-draamaa, kun urheilijoiden kasvoja ei aiemmin olla näytetty juuri ennen juoksua.

– Tavalliset kamerakulmat näyttävät ainoastaan urheilijoiden päitä ylhäältä tai sivulta, heidän valmistautuessaan juoksuun, Gillett kertoi IAAF:n virallisilla sivuilla aiemmin syyskuussa.

Uusien kamerakulmien tavoitteena on parantaa urheilijoiden ja katsojien välistä yhteyttä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?