Christian Coleman oli ällikällä lyöty 100 metrin kultajuoksunsa jälkeen: ”Liian hyvää ollakseen totta” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Christian Coleman oli ällikällä lyöty 100 metrin kultajuoksunsa jälkeen: ”Liian hyvää ollakseen totta”

Miesten 100 metrin maailmanmestaruuden voittanut Christian Coleman ei ollut uskoa huippujuoksuaan todeksi.

Satasen maailmanmestari Christian Coleman iloitsi huippujuoksustaan.

28.9.2019 23:39

Suosikki Christian Coleman piti pintansa miesten 100 metrin pikajuoksun MM-finaalissa lauantai-iltana ja pinkoi mestariksi ajalla 9,76.

– Maailmanmestari. Se kuulostaa uskomattomalta, liian hyvältä ollakseen totta. Tulin tänne onnistuakseni ja parantaakseni hopeasijoituksesta (Lontoosta 2017), Coleman sanoi BBC:llä.

Lauantain voittotulos oli hänen uusi ennätyksensä ja kaikkien aikojen kuudenneksi nopein miesten satasella.

Colemania nopeammin matkan ovat koskaan juosseet vain Usain Bolt (9,58), Tyson Gay (9,69), Yohan Blake (9,69), Asafa Powell (9,72) ja Justin Gatlin (9,74).

– Tämä on uskomaton aika, oma ennätykseni. Uskon, että vain taivas on rajana. Uskon pystyväni kehittymään ja vielä parantamaan aikaani, Coleman sanoi.

Maailmanmestari Christian Colemanin voittokarjaisu.

23-vuotias Coleman nousi samalla jo suureksi suosikiksi Tokion olympiakisoihin, jotka järjestetään ensi vuonna.

– On vaikea olla ajattelematta olympiakisoja. Minun odotetaan menevän sinne voittamaan mitalin, mutta työnteko ei lopu. Toivottavasti selviydyn kisajoukkueeseen, Coleman sanoi vaatimattomana.

Gatlin jatkaa Tokioon

Hopealle Dohassa juoksi Justin Gatlin, 37. Kaksi vuotta sitten Lontoossa maailmanmestariksi juossut kokenut yhdysvaltalainen ei vaikuttanut BBC:n haastattelussa kovin pettyneeltä Dohan kakkossijaansa.

– Tämä kausi on todiste kestävyydestäni ja tahdostani. Minulla on ollut kaudella monia takaiskuja. Halusin vain keskittyä tähän kilpailuun ja panna kaiken peliin, Gatlin sanoi BBC:llä.

Nouseva tähti Christian Coleman (vas.) päihitti 100 metrin finaalissa konkari Justin Gatlinin.

Gatlin ei yllättynyt voittaja Colemanin vauhdista.

– Christianilla on ollut mahtava kausi. Minulle ei ollut shokki, että hän teki täällä hyvää työtä.

Gatlin samalla vahvisti, että aikoo jatkaa ensi vuoteen ja Tokion olympiakisoihin ”entistä vahvempana” ja valmiina haasteeseen.

”Henkeäsalpaavaa”

Colemanin hurja juoksu keräsi kehuja myös entisiltä huipputekijöiltä.

– Vau! Tuo oli henkeäsalpaavaa Colemanilta. Yohan Blake juoksi 9,97 ja oli viides. Ilmiömäinen esitys, entinen 110 metrin aitajuoksumestari Colin Jackson sanoi BBC:llä.

– Hän oli täysin yksin. Hän vain juoksi karkuun. Tuosta ei tullut koskaan edes kilpailu. Nyt kisattiin vain hopea- ja pronssimitaleista, nelinkertainen olympiavoittaja Michael Johnson kehui voittajan ylivoimaa BBC:llä.

100 metrin finaalin tulokset:

1) Christian Coleman USA 9,76 (kk)2) Justin Gatlin USA 9,893) Andre De Grasse Kanada 9,904) Akani Simbine Etelä-Afrikka 9,935) Yohan Blake Jamaika 9,976) Zharnel Hughes Britannia 10,037) Filippo Tortu 10,078) Aaron Brown Kanada 10,08.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?