MM-Dohassa tuli esiin ensimmäinen skandaali: ”Paskanhajua, hometta ja huono hygienia” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

MM-Dohassa paljastui ensimmäinen skandaali – urheilijoiden hotelli ei kelvannut norjalaisille: ”Sonnanhajua, hometta ja huono hygienia”

Norjan joukkue sai tarpeekseen majoituksestaan Dohassa jo ennen kuin yleisurheilun MM-kilpailut Dohassa pyörähtivät käyntiin.

Norjan maajoukkue vaihtoi nopeasti hotellia Dohassa. Maan MM-toivo Karsten Warholm ei antanut hylätylle majapaikalle puhtaita papereita.­

25.9.2019 14:47

Norjalaiset vaihtoivat maisemaa pikavauhdilla jo tiistaina, jolloin he karistivat Ezdan-hotellin pölyt jaloistaan.

– Siellä haisi paska, oli hometta kylpyhuoneessa ja puutteita hygieniassa, Norjan joukkueen pomoportaaseen kuuluva Erlend Slokvik tiivisti NRK:lle.

Norjan kultatoivo Karsten Warholm ei antanut hotellille puhtaita papereita.

– Siellä oli erittäin huonolaatuinen ilma, juoksija valitteli SVT:lle.

– Ihan kuin olisin leirikouluun tullut, hän vuodatti NRK:lle majapaikan yleisoloista.

Norjalaisviikinki Karsten Warholmin mukaan norjalaisten Dohassa hylkäämässä majapaikassa oli heikko ilmanlaatu. Arkistokuva.­

Kokenut keskimatkojen juoksija Karoline Bjerkeli Grøvdal ilmoitti tyytymättömyydestään NRK:lle.

– Olen kilpaillut kuusi kertaa MM-kisoissa ja en ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Kun astuin sisään huoneeseen, tuntui siltä, että pala olisi ollut kurkussani, hän kertoi.

Norjalaisten johtohenkilöt päättivät siirtää joukkueen toiseen hotelliin saman tien, kun he havaitsivat siellä vallinneet olosuhteet. Norjalaiset olivat Ezdanissa vain pari tuntia.

Ennakkomarkkinoinnin perusteella norjalaiset olivat kuvitelleet pääsevänsä erinomaisiin oloihin kisarupeamansa ajaksi.

Slokvikin mukaan Norja etsi omin päin korvaavan majoitusvaihtoehdon. He muuttivatkin alkuperäisestä majapaikastaan Wyndham-hotelliin. Slosvik julisti, että Norja maksaa pikavisiittinsä laskun, mutta MM-kisajärjestäjät saavat pulittaa tuntuvasti korvauksia norjalaisten kärsimyksistä.

Ruotsin kisaryhmä on majoittunut Ezdaniin. Ainakaan keskiviikkoiltapäivään mennessä heidän suunnaltaan ei ole tullut valituksia siitä, että hotelli olisi urheilijoille asuinkelvoton.

Yleisurheilun MM-kisat alkavat perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?