Qatarin MM-kisatoimittajille saneltiin tiukat pukeutumisohjeet – Ylen naistoimittaja: ”En pidä siitä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Qatarin MM-kisatoimittajille saneltiin tiukat pukeutumisohjeet – Ylen naistoimittaja: ”En pidä siitä”

Qatarin yleisurheilun MM-kisat alkavat perjantaina. Kisajärjestäjien toimittajille antamat pukeutumisohjeet puhuttavat.

Nina Vanhatalo ja Inka Henelius joutuvat MM-Dohassa noudattamaan tiukkaa pukeutumiskoodia.­

25.9.2019 6:15

Qatarin MM-kisoissa työskentelevät toimittajat ovat saaneet tarkat pukeutumisohjeet kisajärjestäjiltä. Naisilta vaaditaan vartalon peittäviä asuja.

– Kaikkien, jotka työskentelevät stadionilla, on pukeuduttava housuihin (tai pitkiin shortseihin, jotka peittävät polvet – koskee miehiä). Naiset eivät saa käyttää shortseja, eivät edes pitkiä. Hihattomia ei saa käyttää, eivät miehet eivätkä naiset, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n toimittaja Marie Lehmann kirjoitti maanantaina Instagram-tilillään.

Ilta-Sanomat kysyi Ylelle MM-kisoissa työskenteleviltä Inka Heneliukselta ja Nina Vanhatalolta, mitä he ajattelevat pukukoodista.

– Työnantaja kehotti, että naisilla on pitkä mekko tai housut nilkkoihin asti. Ja sitten olkapäät peitettyinä. Se riitti minulle ohjeistukseksi, Vanhatalo sanoo.

Mitä mieltä olet ohjeistuksesta?

– Lähtökohtaisesti ensin ajattelee, että jos siellä on yli 40 astetta lämmintä ja sitten pitää pukeutua paljon. Se ei ole niin yhteensopiva yhdistelmä. Ajatus on, että aika kuuma tulee. Olen yrittänyt miettiä sen myös niin, että se myös suojaa aurinkoa vastaan.

– En lähtökohtaisesti pidä siitä, että meitä tällä tavalla ohjeistetaan. Ei se kivalta tunnu, mutta yritetään mennä näillä säännöillä. Meidän ei tarvitse laittaa huivia, sellaista ei vaadittu.

Inka Heneliukselle Qatarin pukeutumisohjeet eivät tulleet yllätyksenä.

– Ei siellä mitään yllättävää ole. Olen ollut Qatarissa pariin otteeseen lomailemassa ystäväperheen luona. Se on islamilainen maa, jossa naiset piilottavat olkapäänsä ja polvensa. Siellä ei olla aluspaidoissa, narutopeissa tai liian kireissä vaatteissa. Nämä ne suositukset ovat ja niiden mukaan tietysti on tapana toimia. Vieraassa maassa ja kulttuurissa mennään sillä tavalla kuin siellä mennään, Henelius vastaa.

Mitä mieltä olet pukeutumiskoodista?

– Ei se ole minulle mikään ongelma. En muutenkaan tykkää kulkea minihameessa tai muuten pienissä vaatteissa. En ota sitä henkilökohtaisesti. Eri asia olisi, jos pitäisi käyttää huivia tai jotain sellaista, joka ei ole omassa pukeutumisessa muuten normaalia.

Henelius muistuttaa, etteivät toimittajat muutenkaan pukeudu avonaisiin asuihin Yle Urheilussa.

– Ei meillä toimistohommissa tai Urheiluruudussa ole tyylinä pitää antoisia ja kevyitä vaatteita. Ihan samalla tavalla meillä on Urheiluruudussa suositukset ja tyylit, minkälaista on työpukeutuminen.

Korjattu klo 10.07 hihaton paita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?