Venäjän yleisurheilun supertähdeltä harvinainen avautuminen – lyttäsi täysin maansa urheilujohdon - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Venäjän yleisurheilun supertähdeltä harvinainen avautuminen – lyttäsi täysin maansa urheilujohdon

Maria Lasitskene oli totinen jo Brysselin Timanttiliigan osakilpailussa syyskuun alussa.

Julkaistu: 24.9.2019 22:08

Korkeushyppääjä Maria Lasitskene joutui jäämään sivuun Rion olympiakisoista 2016, ja nyt venäläisiä urheilijoita uhkaa porttikielto ensi vuoden Tokion olympiakarkeloihin.

Maria Lasitskene on kaksinkertainen korkeushypyn maailmanmestari, mutta venäläisen suurin unelma urheilijana on toteutumatta. Hän ei päässyt yrittämään olympiavoittoa kesällä 2016, koska Kansainvälinen olympiakomitea sulki Venäjän kisojen ulkopuolelle edellisvuonna paljastuneen dopingskandaalin takia.

Rion kisojen jälkeen Lasitskene on päässyt mukaan arvokilpailuihin niin sanottuna neutraalina urheilijana. 26-vuotias hyppääjä on mukana myös Dohan MM-kilpailuissa, mutta ensi vuoden olympiakisat saattavat jäädä väliin, mikäli venäläiset eivät kykene antamaan uskottavia selityksiä Moskovan dopinglaboratorion näytteiden ilmeiselle manipuloinnille.

Lasitskene kertoi tiistaina Instagramissa olevansa pettynyt kotimaansa urheiluviranomaisiin. Asiasta kertoi eteläafrikkalainen Sport24-sivusto.

– En aio missata toisia olympiakisoja peräkkäin sen takia, että jotkut oudot tyypit eivät tee hommiaan rehellisesti, hyppääjä kirjoitti viestissään.

Johtajien pitää ryhdistäytyä

Hän ilmoitti, että venäläiset urheilijat aikovat puolustaa oikeuttaan osallistua Tokion kisoihin, jotka alkavat heinäkuussa 2020.

Lasitskene on aiemminkin kritisoinut maansa urheilujohtoa. Kesäkuussa 2019 hän kertoi, että venäläiset urheilijat ovat kurkkuaan myötä täynnä urheilujohdon tyhjiä lupauksia maan urheilujärjestelmän uudistamisen suhteen. Hyppääjä ihmetteli, miksi johtajat keksivät salaliittoteorioita, joiden mukaan muut maat yrittävät tehdä venäläisistä syyllisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?