Yleisurheilun MM-kisojen alla jysähti dopingpommi – olympiavoittaja kärysi DDR-steroidista - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Yleisurheilun MM-kisojen alla jysähti dopingpommi – olympiavoittaja kärysi DDR-steroidista

Rion olympiakisoissa 2016 miesten moukarinheiton voittanut Tadzikistanin Dilshod Nazarov on jäänyt kiinni Daegun MM-kisojen uusintatesteissä.

Dilshod Nazarov voitti olympiakultaa Rio de Janeirossa 2016.­

24.9.2019 21:18

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n etiikkaa valvova elin AIU (Athletics Integrity Unit) ilmoitti verkkosivuillaan tiistaina, että Tadzikistania edustavan Dilshod Nazarovin näytteestä on löytynyt merkkejä Oral Turinabol -nimisen anabolisen steroidin käytöstä. Aine on tuttu DDR:n urheilun suuruuden ajoilta 1970–80-luvuilta.

Daegun MM-kisoissa 2011 jyhkeäraaminen Nazarov sijoittui kymmenenneksi tuloksella 76,58. Rion olympiakultansa ohella tadzikistanilainen on noussut palkintopallille Pekingin MM-kisoissa 2015, jolloin Nazarov oli hopealla.

37-vuotias Nazarov on harvinainen aktiiviurheilija, koska hän on toiminut vuosia kotimaansa yleisurheiluliiton puheenjohtaja. Tällä kaudella miehen paras kiskaisu on kaartanut 76,14. Hän heitti sen huhtikuussa Dohassa. Samassa kaupungissa järjestettävät MM-kilpailut jäävät tuoreimman käänteen jälkeen väliin.

Dohan MM-kisojen avajaiset ovat perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?