Carina Horn antoi positiivisen dopingnäytteen – joutui kilpailukieltoon juuri ennen MM-Dohaa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Carina Horn antoi positiivisen dopingnäytteen – joutui kilpailukieltoon juuri ennen MM-Dohaa

Horn on Etelä-Afrikan ennätysnainen.

Carina Horn on 100 metrin maailmantilastossa 11:s ajalla 11,01.

18.9.2019 9:29

Etelä-Afrikan ennätysnainen Carina Horn on antanut positiivisen dopingnäytteen eikä voi näillä näkymin osallistua ensi viikolla alkaviin yleisurheilun MM-kisoihin Qatarin Dohassa.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n Athletics Integrity Unit AIU kertoi Hornin dopingtuloksesta ja alustavasta kilpailukiellosta maanantaina.

BBC:n ja eteläafrikkalaisten tiedotusvälineiden mukaan Hornin antamasta dopingnäytteestä on löytynyt jäämiä ibutamoreenista ja anabolisesti vaikuttavasta LGD-4033-yhdisteestä. Ibutamoreenilla on kasvuhormonin kaltaisia vaikutuksia.

Horn, 30, juoksi viime vuonna Etelä-Afrikan ennätykset 60 ja 100 metrillä. Kuluvan kauden maailmantilastossa hän on 100 metrillä 11:s ajalla 11,01, joka jää kolme sekunnin sadasosaa hänen ennätysajastaan.

Afrikan mestaruus 4x100 metrin viestissä ja Afrikan mestaruuskisojen hopea 100 metrillä ovat Hornin parhaat arvokisasaavutukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?