Pikajuoksija Christian Coleman vältti kilpailukiellon – vaatii anteeksipyyntöä antidopingtoimistolta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Pikajuoksija Christian Coleman vältti kilpailukiellon – vaatii anteeksipyyntöä antidopingtoimistolta

Chris Coleman vaatii anteeksipyyntöä Usadalta.

Julkaistu: 12.9.2019 12:58

Pikajuoksija Christian Coleman vaatii Yhdysvaltain antidopingtoimistolta Usadalta anteeksipyyntöä dopingepäilystä.

Christian Colemania uhkasi kilpailukielto, kun Usada väitti hänen antaneen vuoden aikana kolme kertaa puutteellisia olinpaikkatietoja dopingtestausta varten. Usada perui syytöksen syyskuun alussa.

Coleman, 23, julkaisi Youtube-palvelussa parikymmenminuuttisen videon, jossa hän kertoi syytöksen tahranneen mainettaan.

– Kun tällaisia tietoja vuotaa julki, niitä ei voi enää pysäyttää. Ihmiset luovat oman mielikuvansa ja tarinansa tästä ja minusta. Yksin se tahraa maineeni, Coleman sanoi.

– Tällainen vaikuttaa henkisesti, ja sille ei voi asettaa hintalappua. (...) Mielestäni ansaitsen julkisen anteeksipyynnön, hän jatkoi.

Coleman kertoi myös menettäneensä yli 150 000 dollaria mahdollisia palkkioita, kun hän joutui kilpailemisen sijaan vastaamaan syytöksiin.

– Onnekseni minulla on varaa asianajajaan ja kilpailujen jättämiseen väliin, mutta joitakin muita voisi uhata Usadan jyrän alle jääminen.

Coleman saavutti sadalla metrillä MM-hopeaa 2017. Hän on kauden tilastokärki ajalla 9,81.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?