Seitsenottelija Miia Sillman ei lähde Dohan MM-kisoihin vaikka paikka tulisi – ”En halua lähteä alisuoriutumaan” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Seitsenottelija Miia Sillman ei lähde Dohan MM-kisoihin vaikka paikka tulisi – ”En halua lähteä alisuoriutumaan”

Miia Sillmanin tämän kauden huippuhetki oli Napolin universiadien kultamitali.

Miia Sillman on jo aloittanut valmistautumisen ensi kauteen.­

11.9.2019 15:05

Seitsenottelija Miia Sillmania ei nähdä syyskuun lopulla Dohan MM-kisoissa, vaikka hän saisikin kutsun rankingin perusteella.

– En ole lähdössä Dohaan. Olen Kari Niemi-Nikkolaa (SUL:n valmennuspäällikkö) infonnut siitä. Todennäköisesti se kutsu tuleekin, kun niin monta tyttöä on jäänyt siitä pois. Ja mun altakin aika monta tyttöä pääsee kisoihin, IS:n metsästä tavoittama Sillman kertoo.

Sillman voitti kesällä Italian Napolissa universiadeissa kultaa kauden kärkituloksellaan 6209. Tampereen Pyrintöä edustava urheilija kertoo, ettei poisjäännin takana ole loukkaantumista.

– Ei ole mitään vammaa. Fyysisesti olen yhtä hyvässä ellen paremmassa kunnossa kuin Napolissa. Mä en saa enää ladattua itseäni Dohaa varten, joten en halua lähteä sinne.

– Nuoruudessa on oppirahat maksettu. En halua lähteä alisuoriutumaan Dohaan. Sen takia jään pois kisoista, Sillman perusteli päätöstään.

Sillman kertoi elokuun lopulla Twitterissä jäävänsä lomille SM-viestien jälkeen.

– Se oli viikon mittainen kesäloma. Tässä olen ollut taimia istuttamassa ja peruskuntokausi on aika pitkällä menossa. Katseet on käännetty ensi kauteen.

Miia Sillman voitti Napolin universiadeissa kultaa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?