Viimeisen päivän kilpailut eivät tuoneet lisää MM-rajan rikkojia – Oskari Möröllä mahdollisuus kisoihin takaportin kautta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Viimeisen päivän kilpailut eivät tuoneet lisää MM-rajan rikkojia – Oskari Möröllä mahdollisuus kisoihin takaportin kautta

Yrityksistä huolimatta uusia suomalaislähtijöitä Dohan MM-kisoihin ei saatu.

Oskari Mörö on päässyt loppukesästä hyvään vauhtiin.

6.9.2019 23:22

Perjantaina oli viimeinen mahdollinen päivä tehdä yleisurheilun Dohan MM-kisapaikkaan oikeuttavia tuloksia, joten kilpailuja järjestettiin ympäri maailman.

Myös muutamat lähellä kisarajaa tai kisoihin oikeuttavaa ranking-sijoitusta pyörineet suomalaisurheilijat yrittivät vielä viimeisen kerran. Uusia Dohan matkaajia ei Suomen joukkueeseen kuitenkaan saatu.

Andújarissa Espanjassa järjestettiin kohtalaisen kovatasoiset kilpailut, joissa oli mukana kelpo määrä suomalaisia. Oskari Mörö jahtasi kisapaikkaa 400 metrin aitajuoksussa, Roni Ollikainen ja Kristian Pulli pituushypyssä ja Janica Rauma 3000 metrin esteissä.

Mörö oli oman kilpailunsa viides kauden kolmanneksi parhaalla ajallaan 49,87. Hän on tällä hetkellä kolmannella varasijalla kisarankingissa, joten paikka voi vielä aueta poisjääntien myötä. Mörön kauden paras noteeraus on 49,47.

– Se pisti kropan aika koville, kun oli 36 astetta lämmintä. Vähän vääntämistä juoksu oli. Hyvä, kun perustaso on sitä luokkaa, että tulos alkaa nelosella, Mörö sanoi tiedotteessa.

– Veikkaan, että olen ensimmäinen ulkona tai viimeinen sisällä. Sen verran niitä poisjääntejä kuitenkin tulee. Nyt jatkan harjoittelua niin kauan kuin varmistuu, pääsenkö MM-kilpailuihin vai en.

Rauma oli estekisan seitsemäs ajallaan 10.04,77.

Kristian Pulli hyppäsi hyvän kisan, mutta jäi ilman kisapaikkaa.

Pulli hallitsi pituuskisaa Andalusian helteisessä säässä. Hän hyppäsi mainion sarjan, neljästi yli 790. Voittotulos oli 798, mutta kisapaikkaan oikeuttavaan ranking-sijaan olisi vaadittu 810. Pullin kauden paras hyppy on kantanut lukemiin 805. Ollikainen oli kisan seitsemäs tuloksellaan 731.

– Siinä oli pari hyvää hyppyä, mutta tänään hypyt lähtivät tavallista korkeammalle. Siksi alastulo oli vähän erilainen kuin normaalisti ja toinen jalka jätätti varsinkin siinä 798 kantaneessa hypyssä. Siinä oli ainekset sinne MM-kilpailuiden ranking-rajaan, Pulli sanoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Kankaalta kova moukaritulos

Moukarinheittäjät kokoontuivat joukolla Somerolle hakemaan kisapaikkaan oikeuttavia tuloksia. Paikalla oli koko Suomen moukarimiesten kerma.

Aaron Kangas kuittasi kilpailun voiton uudella ennätyksellään 74,40. Hän paransi aiempaa ennätystään 46 sentillä. Kankaan tulos on kauden kotimainen kärki ja Suomen 22-vuotiaiden kautta aikain tilaston kakkostulos. Edellä on vain Suomen ennätyksen haltija Olli-Pekka Karjalainen.

– Tällä viikolla rupesi treeneissä kulkemaan hyvin. Tuli treeniennätyksiä, joten osasin odottaa, että nyt kulkee. Heittäminen oli helppoa, Kangas sanoi SULin tiedotteessa.

MM-kisapaikka jäi kuitenkin häneltäkin haaveeksi, sillä kisaraja on 76 metriä ja viimeinen rankingin kautta raja asettuu tällä hetkellä lukemiin 75,32.

– Kyllä se olisi ollut aika tiukassa, vaikka olisi ollut kuinka hyvä heitto, ja rajatulos nousee varmasti vielä tuosta, Kangas sanoi.

Kilpailun kakkoseksi heitti Tuomas Seppänen tuloksellaan 70,82. Henri Liipola heitti 70,05 ja oli toinen, kauden kotimaista kärkitulosta ennen tätä kisaa hallussaan pitänyt Aleksi Jaakkola jätettiin neljänneksi tuloksella 69,50.

Keihäänheittäjät Heidi Nokelainen ja Jenni Kangas hakivat kisarajaa Södertäljessä. Kaksikko jäi kauas, sillä Nokelainen heitti 55,14 ja Kangas jäi ilman tulosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?