Toni Piispanen kelasi voittoon Brysselin Timanttiliigassa – huippukisan puitteet vakuuttivat: ”Poliisisaattueessa stadionille” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Toni Piispanen kelasi voittoon Brysselin Timanttiliigassa – huippukisan puitteet vakuuttivat: ”Poliisisaattueessa stadionille”

Toni Piispanen voitti Brysselin Timanttiliigassa ME-miehen.

Ratakelaaja Toni Piispanen kilpaili perjantaina Brysselin Timanttiliigassa. Arkistokuva.

6.9.2019 22:25

Ratakelaaja Toni Piispanen voitti Timanttiliigan 100 metrin kilpailun Brysselissä. T51-luokan kilpailussa Piispanen kellotti ajan 20,74. Suomalainen päihitti maailmanennätysmies Peter Genynin 0,04 sekunnilla.

– Lähtö ja 20 ensimmäistä metriä onnistuivat melkein täydellisesti ja johdin kelaustuolin mitalla. Kiihdytysvaiheessa 20–60 metriin oikea hanska alkoi lipsumaan, ja Genyn pääsi rinnalle. Lopussa lisäsin voimaa ja paikkasin tilanteen, Piispanen kertoi tiedotteessa.

– Viileä keli on myrkkyä tälle lajille, koska silloin hanska tarraa huonommin. Nyt oli illalla kylmä tuuli, ja se näkyy heti pidossa, Piispanen selvensi.

Belgialainen Genyn on tehnyt kauden kärkiajan 19,98. Hänen ME-tuloksensa 19,89 on viime vuodelta.

– Oli hienoa päästä kilpailemaan Timanttiliigassa. Se kertoo siitä, että luokan 51 taso on korkea. Hotellilta saavuimme poliisisaattueessa stadionille, ja yleisö piti ääntä koko ajan, Piispanen kuvaili.

Miehet, 100 m ratakelaus T51:

1) Toni Piispanen Suomi 20,74, 2) Peter Genyn Belgia 20,78, 3) Roger Habsch Belgia 22,49.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?