Moukarinheittäjä David Söderbergin ura katkolla – ”Pistin treeneissä turbon päälle, mutta se ei auttanut” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Moukarinheittäjä David Söderbergin ura katkolla – ”Pistin treeneissä turbon päälle, mutta se ei auttanut”

Moukarinheittäjä David Sörderbergin uran jatko ratkeaa syksyn ja talven aikana.

40-vuotias moukarinheittäjä David Sörderberg kärsii selkävaivoista.­

2.9.2019 15:42

Kesäkuinen selkävaiva pakotti moukarinheittäjä David Söderbergin unohtamaan haaveet kilpailla syksyllä yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa. MM-kisojen tulosrajan rikkomisen takaraja on perjantai, mutta Söderberg kertoi maanantaina, ettei kilpaile tänä kesänä.

– Pystyn heittämään, mutta moukari tippuu maahan aivan liian aikaisin. Kun tavoite on heittää arvokisoissa pistesijoista, ei ole kenenkään etu mennä heittämään sinne huonosti. Olen senkin kokenut, ja ne eivät ole olleet kivoja matkoja, Söderberg kertoi Urheiluliiton tiedotteessa,

Söderberg toivoo, että joku Suomen nuoremmista heittäjistä saa vielä puolitoista metriä lisää tulokseen ja pääsee MM-kisoihin. Tuomas Seppänen heitti viime viikolla jo lupaavasti Porissa.

”Olen yrittänyt kaikin konstein”

Söderbergin, 40, MM-näkymä oli kirkas vielä talven harjoituskauden jälkeen, mutta se synkkeni, kun selkä kramppasi ja kipeytyi kesäkuussa.

– Selkä kipeytyi samalla tavalla kuin toissa kesänä ennen Lontoon MM-kisoja. Kaikki teho- ja heittoharjoittelu jäi noin kymmenen päivän ajaksi. Pääsin sitten treenaamaan, mutta kroppa ei reagoinut siihen kuten kaksi vuotta sitten, Söderberg kertasi.

Lontoon MM-kisoihin Söderberg kuntoutui kaksi vuotta sitten, mutta kun ikää tulee lisää, palautuminen kestää pidempään.

– Olen yrittänyt kaikin konstein. Pistin vielä viikko sitten treeneissä niin sanotusti turbon päälle, mutta se ei auttanut.

Söderberg on harmissaan MM-kesän kilpailujen jäätyä väliin. Koko uraansa hän ei ole vielä valmis laittamaan pakettiin.

– Teen päätöksiä uran jatkosta vuosi kerrallaan kuten tähän asti. Pidän nyt lyhyen syysloman ja jatkan treenaamista. Katsotaan syksyn ja talven aikana, mitä teen uran suhteen, Söderberg totesi.

Söderbergin ennätys on 78,83. Arvokisoissa hän on heittänyt kahdeksan parhaan joukkoon eli pisteille kahdesti EM-kilpailuissa ja kerran MM- ja olympiakisoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?