Oskari Mörö parhaassa vauhdissaan sitten Rion olympialaisten – MM-kisat yhä ajatuksissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Oskari Mörö parhaassa vauhdissaan sitten Rion olympialaisten – MM-kisat yhä ajatuksissa

Pikaviestinaiset parhaaseen suomalaisaikaan sitten 2007.

Oskari Mörö juoksi kauden kärkiaikansa Saksassa.­

1.9.2019 21:01

Oskari Mörö juoksi 400 metrin aitojen kauden kotimaisen kärkiajan 49,47 Berliinissä järjestetyissä IAAF:n World Challenge -sarjan kilpailuissa. Nopeammin Mörö on kiertänyt ratakierroksen viimeksi Rion olympialaisissa kolme vuotta sitten.

Mörön tulos vei hänet kuluvan kuun lopussa Dohassa alkavien MM-kilpailujen ranking-rajan tuntumaan. Se on tällä haavaa 49,44. Mörö on nyt jaetulla toisella varasijalla.

– Mielelläni jatkaisin kilpailemista lokakuulle, mutta tämä peli on todella pienestä kiinni, Mörö sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

MM-kisojen tuloksentekoaika päättyy perjantaina. Mörö on ilmoittautunut tuolloin Espanjan Andujarissa pidettäviin kisoihin.

– Paras tilanne tietysti olisi ollut, jos olisin saanut jo täällä tehtyä tuloksen ja jalkaa oven väliin MM-kilpailuihin, Mörö tuumi.

”Ei vielä supervaihtoja”

Suomen naiset pinkoivat 4x100 metrin viestissä kuudenneksi ajalla 44,13, joka on suomalaisnaisten paras pikaviestiaika sitten 2007. Suomen värejä kantoivat Johanna Kylmänen, Nooralotta Neziri, Anniina Kortetmaa ja Hanna-Maari Latvala.

Edellisen kerran naisten 4x100 metrin maajoukkue on juossut paremmin Osakan MM-kilpailuissa vuonna 2007 ja saman vuoden kultamitalijuoksussaan Universiadeissa Bangkokissa, jolloin ajat olivat 43,41 ja 43,48.

– Oli tosi kiva palata kakkososuudelle, joka on se minun omin osuus. Hyvää tilastoaikaa lähdettiin hakemaan, että parannettaisiin asemia ensi vuoden EM-kilpailujen rankingissa. Sellainen tuli, mutta ei nämä vielä mitään supervaihtoja olleet, kakkososuuden juossut Latvala sanoi.

Juoksun voitti Saksan ykkösjoukkue, joka kiri kauden kärkiajan 41,67 joukkueella Lisa Marie Kwayie, Yasmin Kwadwo, Tatjana Pinto ja Gina Lückenkemper.

Naisten kolmiloikassa Kristiina Mäkelä ponnisti 13,86, mikä toi kuudennen tilan Jamaikan Shanieka Rickettsin (14,63) voittamassa kisassa. Sadan metrin B-finaalissa Hanna-Maari Latvala juoksi kuudenneksi ajalla 11,68. Sadan metrin aidoissa Reetta Hurskeen 12,96 riitti kuudenteen sijaan, kun kisan voittanut nigerialainen Tobi Amuson kiihdytti 12,51.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?