Oliver Helander kahden viikon heittotauolle olkapäävaivan vuoksi – joutuu jättämään odotetun maaottelun väliin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Olkapäävaiva pakottaa Oliver Helanderin kahden viikon heittotauolle – joutuu jättämään odotetun maaottelun väliin

Suomen Urheiluliitto tiedottaa, että keihäänheittäjä Oliver Helander pitämään kahden viikon heittotauon olkapäävaivan johdosta.

Olkapää vaivasi Oliver Helanderia Ruotsi-ottelussa sunnuntaina.

27.8.2019 20:50

Oliver Helanderia pitkään vaivanneet olkapäävaivat jatkuvat jatkumistaan. Suomen Urheiluliitto SUL tiedotti tiistai-iltana, että uusimpien tutkimusten myötä 22-vuotias keihäslupaus joutuu pitämään kahden viikon heittotauon.

Suomalaiselta jää näin välistä syyskuun 9.-10. päivä Valko-Venäjän Minskissä kilpailtava Eurooppa–USA -maaottelu.

SUL:n tiedotteen mukaan Helander kävi tiistaina olkakirurgi ja ortopedi Harri Heliön tutkimuksissa Ruotsi-ottelussa kiusanneiden olkapäävaivojen takia. Vaikka uusia vammoja ei näkynytkään, oli olkapää ärtynyt kovasta rasituksesta.

– Helanderilla oli samanlaisia vaivoja huhtikuussa. Nyt meneteltiin samalla tavalla kuin keväällä ja olkapään annetaan rauhoittua. Helander saa heittää keihästä seuraavan kerran 12. syyskuuta. Seuraavana päivänä hän tulee kontrollikäynnille, Heliö sanoi tiedotteessa.

– Tämä on tietysti harmittava juttu, mutta kun meillä oli aivan samanlainen tilanne keväällä ja kaikki toimi silloin hyvin, en näe syytä huoleen, sanoi Helanderin valmentaja Glenn Lignell tiedotteen mukaan.

Helander on jo valittu syys-lokakuun taitteessa Dohassa käytäviin MM-kisoihin. 22-vuotiaan Kuortaneella kesäkuussa heittämä 86,93 on kauden kotimainen kärkitulos.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?