Pituushyppyguru Juhani Evilä hehkuttaa nuorta huippulahjakkuutta: ”Siirtää Suomen ennätyksen ihan uusille lukemille”

Julkaistu:

Pituushyppy
Entinen lajivalmentaja Juhani Evilä arvostaa Taika Koilahden kyvyt korkealle.
Pituushyppyä edelleen tarkalla silmällä seuraava entinen SUL:n lajivalmentaja Juhani Evilä ei ole moniltakaan osin tyytyväinen lajin nykytilaan Suomessa. Hän haluaa silti nostaa kaksi nuorta lahjakkuutta esiin.

Evilä, 70, toimi SUL:n pituushypyn lajivalmentajana 2005–12. Erityisesti hänet tunnetaan poikansa, MM-pronssimies Tommi Evilän henkilökohtaisena valmentajana.

– Olen ilolla ja tyytyväisyydellä seurannut Taika Koilahden hyppäämistä. On hyvin pientä viilausta vaille, että sieltä tulee vielä 15–20 sentin harppaus pidemmälle. Hän on tyyppinä loistava urheilullinen nuori nainen, joka on tarpeeksi nopea, eikä hän kärsi voimanpuutteesta, Evilä arvioi.

– Tekniikka on kokonaisuudessaan jo aika hyvä. Hiukan hän tulee vielä liian pitkällä askeleella lankulle. Kun se vähän lyhenee ja nopeutuu, tulee heti paljon senttejä lisää. Koilahti käyttää todella hyvin vapaata jalkaa ja hänellä on selässä hyvä liikkuvuus. Taika pystyy hienosti tekemään loppukurotuksen kasaan. Uskon, että hänen siirtävän Suomen ennätyksen 685 ihan eri lukemille.

Miesten puolella hiljaista

Nuorten miesten puolella tilanne on hankala. Kovin paljon potentiaalisia tulevaisuuden kovia hyppääjiä ei löydy, mutta yhden nimen Evilä nostaa esiin. Karkkilalaisen Pyry Keräsen, 22, ennätys on nyt 747.

– Hän on tyyppinä oikein hyvä. Hän ei ole kehittynyt millään isoilla harppausaskelilla, mutta on kehittynyt koko ajan. Hänessä on selkeästi eniten potentiaalia meidän nuorista miehistä. Oikein ketään muuta ei ole itselleni kisoja katsellessa jäänyt edes mieleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt