Keihäänheittäjä Oliver Helander valittiin huippukisaan – edustaa Eurooppaa

Julkaistu:

Yleisurheilu
Oliver Helander pääsee edustamaan Eurooppaa syyskuussa Minskissä kisassa, jonka esikuva on haettu golfin Ryder Cupista.
Keihäänheittäjä Oliver Helander edustaa Eurooppaa syyskuussa Minskissä käytävässä The Match Europe v USA -yleisurheilukilpailussa.

Kilpailussa Euroopan ja Yhdysvaltojen huippuyleisurheilijat kilpailevat joukkueina vastakkain. Esikuva kilpailulle on haettu golfin Ryder Cupista.

The Match Europe v USA - kisa järjestettiin edellisen kerran 1960-luvulla.

Helanderin leiristä vahvistettiin IS:lle, että suomalaisheittäjä on mukana Euroopan keihäsmiesten joukossa.

Helander, 22, on tällä kaudella heittänyt parhaansa 86,93 Kuortaneella kesäkuussa. Hän sai Kuortaneen kilpailussa lievän kylkivamman, jonka kuntoutus keskeytti kilpailukauden.

Helander palasi kisa-areenoilla sunnuntaina Espoon Motonet-GP:ssä, jossa hänen paras tuloksena oli 78,43.

Suomalaisheittäjä on Kuortaneen huippuheitollaan kauden maailmantilastossa kahdeksantena ja Euroopan tilastossa kuudentena.

Euroopan joukkue kootaan siten, että joka lajiin pääsee toissa viikonlopun Euroopan joukkuemestaruuskisojen lajivoittaja sekä Euroopan kausitilaston kolmen kärki. Tilastotulos piti olla tehtynä 1. kesäkuuta –12. elokuuta.

Mikäli rankingissa kolmen joukossa oleva urheilija on estynyt tai ei halua ottaa vastaan edustuspaikkaa, kyseinen paikka menee seuraavana rankingissa olevalle urheilijalle.

Helanderin edellä Euroopan kausitilastossa ovat Viron Magnus Kirt, saksalaisheittäjät Andreas Hofmann, Bernhard Seifert ja Thomas Röhler sekä Liettuan Edis Matusevičius.

Euroopan joukkuemestaruuskisojen kautta paikka olisi tyrkyllä kisan voittaneelle Saksan Julian Weberille. Hän heitti Puolassa pidetyissä kisoissa kauden parhaansa 86,86.

Suomalaisväriä Minskissä 9.–10. syyskuuta pidettävässä The Matchissa edustaa myös pika-aituri Annimari Korte, joka kutsuttiin Euroopan joukkueeseen tilastokakkosena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt