Oskari Möröltä kovaa puhetta kauan odotetun huipputuloksen jälkeen – ”Ei todellakaan”

Julkaistu:

Urheilu
Mörö uskoo, että MM-kisapaikka irtoaa, jäljellä kaksi kilpailua.
– Ei todellakaan!

Näin vastasi itsevarmuutta uhkunut Oskari Mörö, 26, kysymykseen, tuntuuko tämänhetkinen 0,21 sekunnin ero MM-kisapaikkaan suurelta. Näyttöaika umpeutuu 6. syyskuuta, ja jäljellä on ainakin kaksi kilpailua.

Mörön itseluottamukseen oli hyvä syy, sillä viileässä ja pimeässä illassa syntynyt 400 metrin aitojen aika 49,74 oli Mörön paras sitten Rion olympiakisojen välierien 2016 ja koko uran kuudenneksi kovin kilpailukellotus.

Seuraavaksi Esbo IF:n juoksija yrittää puristaa itseään kisarajan vihreälle puolelle Ruotsi-ottelussa Tukholmassa ensi viikonloppuna, sen jälkeen vielä ainakin Espanjan mestaruuskisoissa ulkopuolisena urheilijana tai samaan aikaan Sveitsissä pidettävissä kisoissa.

Tällä hetkellä MM-kisoihin ollaan menossa ajalla 49,53, suora kisaraja on 49,30. Mörö toppuutteli puheita paluustaan lajinsa tähtiluokkaan.

– Omallekin tasolle on vielä seitsemän kymppää, Rion olympiakisojen alkuerissä SE-ajan 49,04 juossut Mörö totesi.

Lohjalainen nousi suomalaiseen tähtikaartiin ryminällä 2014–16 juoksemalla mm. kahdesti EM-kisojen finaalissa ja olympiavälierissä. Sen jälkeen tehotreeniä herkästi imevän miehen terveys on reistaillut, vaikka kaikki kivet on käännetty. Mörö yritti mm. mukaan Karsten Warholmin valmentajan Leif Olav Alnesin harjoitusryhmään ja oli valmis muuttamaan Osloon. Käytännön syyt asettuivat esteeksi.

Espoossa Möröä huolestutti pimeys.

– Kun verkkasin tunti ennen starttia, mietin, mitenhän täällä näkee aidat, kun ei ole valoja. Mutta kyllä ne ihan näki, ei tarvinnut askelmäärällä laskea, hän naurahti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt