Annimari Korte nosti esiin monia koskettavan hankalan e-pilleriongelman: ”Vaikutukset voivat olla todella suuret”

Julkaistu:

yleisurheilu
Annimari Kortteen mukaan e-pillereiden vaihtaminen voi pahimmillaan tuhota urheilijan koko kauden.
Tällä kaudella 100 metrin aitojen Suomen ennätyksen 12,72 juossut Annimari Korte nosti esiin aran aiheen.

Kesän aikana monet ehkäisypillerit ovat loppuneet apteekeista. Korte ihmetteli, miksi asian vaikutuksista esimerkiksi urheilijoihin ei ole keskusteltu enemmän.– Onko tästä asiasta keskusteltu missään? Tänä kesänä monet e-pillerit ovat loppuneet Suomen apteekeista ja urheilijat ovat joutuneet kesken kauden vaihtamaan pillereiden merkkiä. Vaikutukset voivat olla todella suuret vaihdon yhteydessä ja pitkään sen jälkeen, myös suorituksiin, Korte kirjoitti.– Useimmat toimittajat antavat ymmärtää, että tulokset riippuvat aina täysin kunnosta tai pään kestämisestä. Vaikka taustalla voi olla esimerkiksi e-pillerit, tai mitä vain muita ongelmia. E-pillereiden loppumisesta on uutisoitu paljonkin, mutta ei sen vaikutuksista urheilijoihin, Korte jatkoi.

Naiset käyttävät urheilussa ehkäisypillereitä kuukautiskierron hallitsemiseen.

– Menkat kisojen aikaan voivat tuhota suorituksen täysin. Sivuvaikutukset sitten riippuvat merkistä ja uuteen totutteleminen voi aiheuttaa paljon oireita, Korte kirjoitti.
Hänen mukaansa urheilijan koko kausi voi mennä pilalle e-pillereiden vaihtumisen vuoksi.– Miksi asiasta ei ole keskusteltu tai asiaa ole tutkittu? Tämä asia vaikuttaa naisiin niin paljon, että urheilijan koko kausi voi mennä pilalle vain e-pillereiden takia.