Juoksutuloksellaan kohauttanut Therese Johaug pohtii osallistumista yleisurheilun EM-kisoihin – ”Voisi olla hauska kokeilla” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Juoksutuloksellaan kohauttanut Therese Johaug pohtii osallistumista yleisurheilun EM-kisoihin – ”Voisi olla hauska kokeilla”

Maastohiihtotähti Therese Johaug ei sulje pois osallistumista ensi kesän Pariisin yleisurheilun EM-kisoihin 10 000 metrin matkalla.

Therese Johaug ei sulje pois osallistumista yleisurheilun EM-kisoihin ensi kesänä Pariisissa­

15.8.2019 20:32

Maastohiihdon suurtähti, norjalainen arvokisamitalirohmu Therese Johaug kohautti elokuun alkuvaiheissa voittamalla Norjan mestaruuden 10 000 metrin juoksussa. Aika oli 32.20,86, joka on Norjan mestaruuskisojen ennätys ja jolla Johaug olisi voittanut kirkkaasti myös Kalevan kisoissa.

Aika alitti reilusti myös kymppitonnin ensi vuoden EM-rajan. Ruotsissa parhaillaan Norjan naisten hiihtomaajoukkueen mukana leireilevä Johaug, 31, ehti mestaruusjuoksunsa jälkeen jo pohtia EM-osanottoa Pariisiin ensi vuonna, jos vain kisa sopisi hänen maastohiihdon harjoitteluohjelmaansa.

– En sulje sitä pois. Voisi olla hauska kokeilla, Johaug totesi myös torstaina.

Mahdollisuuksistaan EM-kisassa ei hiihtohirmu sen kummemmin spekuloi.

– Vähän enemmän juoksuharjoittelua, tekniikan suhteen etenkin, ja piikkarit jalassa, niin ehkä pääsisin vähän nopeammin (kuin mestaruuskisoissa). Mutta tuo kaikki on hyvin hypoteettista, Euroopan tämän kauden 10 000 metrin listalla sijalla 15 oleva Johaug pohti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?