Annimari Kortteelle merkittävä kansainvälinen edustustehtävä: ”Tämä on isoin saavutus urallani” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Kortteelle merkittävä kansainvälinen edustustehtävä: ”Tämä on isoin saavutus urallani”

Annimari Korte edustaa Minskissä käytävässä kisassa Eurooppaa.

Julkaistu: 13.8.2019 17:20

Annimari Korte edustaa Eurooppaa syyskuussa Minskissä.

Pika-aituri Annimari Korte on saanut Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta kutsun edustamaan maanosaansa.

Korte on valittu mukaan Euroopan joukkueeseen, kun Euroopan ja Yhdysvaltojen yleisurheilijat kohtaavat The Match Europe v USA -nimellä kulkevassa yleisurheilukilpailussa.

Esikuva kilpailulle on haettu golfin Ryder Cupista.

Kilpailu käydään Valko-Venäjän Minskissä 9.-10. syyskuuta.

– Ihan mahtavaa. Tämä on isoin saavutus minun urallani, kun vain Euroopan parhaat valitaan, Korte kommentoi Suomen yleisurheiluliiton tiedotteessa.

– Eurooppa-Yhdysvallat -ottelun takia muutettiin Dohan MM-kisoihin valmistautumista, ja tehdään nyt harjoitusjakso, että voin sitten juosta hyvin Minskissä. Se kisa on luonnollisesti myös hyvää valmistautumista Dohan MM-kisoihin, Korte jatkoi.

Euroopan joukkue koottiin siten, että joka lajiin pääsee viime viikonlopun Euroopan joukkuemestaruuskisojen lajivoittaja sekä Euroopan kausitilaston kolmen kärki. Tilastotulos piti olla tehtynä 1.6.–12.8.

Korte on pika-aitojen Euroopan tilastossa toisena SE-ajalla 12,72.

Euroopan pika-aitureita edustaa Kortteen lisäksi tilastokärki, Valko-Venäjän Elvira Herman (12,70), Superliigan lajivoittaja Italian Luminosa Bogliolo sekä Puolan Karolina Kołeczek.

The Match Europe v USA - kisa järjestettiin edellisen kerran 1960-luvulla.

Lähde: SUL

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?