Kovan ratkaisun tehneeltä Tero Pitkämäeltä suorasukaisen tyly arvio nykykunnostaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kovan ratkaisun tehneeltä Tero Pitkämäeltä suorasukaisen tyly arvio nykykunnostaan

Turun Paavo Nurmi Games kesäkuun alussa 2018 on Tero Pitkämäen edellinen kilpailu. Urheilupuistossa hajosi vasen polvi.

Julkaistu: 12.8.2019 10:59

Tero Pitkämäki päätti jättää kilpailukauden väliin, kun viimetorstainen heittoharjoitus ei tuonut toivottuja metrejä.

Yleisurheilukesän odotetuimpia uutisia on ollut tieto siitä, koska seitsenkertainen arvokisamitalisti Tero Pitkämäki aloittaa kilpailukautensa.

Viime perjantaina tuli tieto, että kausi 2019 jää kokonaan väliin. Viime kesänä tukijalkaan rakennettiin uusi eturistiside, eikä polvi ehtinyt toipua sellaiseen kuntoon, että Pitkämäki olisi kokenut paluun mielekkääksi.

– Se oli usean asian summa. Polvi ei tullut ihan riittävän vahvaksi eikä se hermottanut tarpeeksi hyvin. Ei se kipeä ole, Pitkämäki avasi Ilta-Sanomille päätöksensä taustoja maanantaina aamupäivällä.

Vuoden 2007 maailmanmestari suostui kertomaan hypoteettisella tasolla, miten olisi menestynyt, jos olisi tullut viivalle esimerkiksi ensi sunnuntaina Espoon Motonet GP:ssä.

– Olisin pystynyt heittämään 77–80 metriä. Siihen väliin.

MM-raja on 83,00 eikä Pitkämäki olisi ollut alle sen valintakelpoinen, sillä hänellä ei ole MM-rajan ylitystä viime kaudeltakaan.

– Koska viimeinen heittäjä päätettiin valita noin myöhään (2. syyskuuta), niin tietysti se palveli minua. Mutta tuskin sitä päivämäärää pelkästään minulle oli räätälöity. Tämä oli kuitenkin hyvä viheltää poikki nyt senkin takia, että Lassi (Etelätalo) ja Toni (Kuusela) saavat nyt rauhassa ratkoa kolmannen paikan ja suunnitella MM-valmistautumisensa.

Pitkämäen oma takaraja oli viime torstai.

– Heittoharjoitus Järvenpäässä ei tuonut sellaisia edistymisen merkkejä, että olisi ollut mielekästä jatkaa puskemista.

Pitkämäki on jo aiemmin kertonut, että uran ehdoton päätepiste on kesä 2020, jolloin järjestetään olympiakisat Tokiossa ja EM-kisat Pariisissa.

– Nyt en halua sitä päättää, koska mielentila ei ole oikea. Päätös syntyy syksyn aikana, lokakuu varmaan on hyvä veikkaus.

Pitkämäen ja Niina Kelon perheeseen syntyi tänä kesänä kolmas lapsi.

– Eli touhua riittää urheilun ulkopuolellakin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?