Suomi palaa takaisin yleisurheilun Euroopan kakkostasolle, Superliigassa liian kova meno – valmennusjohto tyytyväinen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomi palaa takaisin yleisurheilun Euroopan kakkostasolle, Superliigassa liian kova meno – valmennusjohto tyytyväinen

Suomi jäi 11:nneksi Superliigassa.

Simo Lipsanen loikki kakkoseksi. Arkistokuva.

11.8.2019 21:56

Suomen visiitti yleisurheilun EM-joukkuekilpailun ylimmällä tasolla Superliigassa jäi ranskalaiseksi, kun sunnuntaina Puolan Bydgoszczissa päättynyt koitos toi viimeistä edellisen sijan 12 maan joukossa. Kilpailut isännöinyt Puola ylsi vakuuttavalla esityksellä ensimmäiseen Superliigan mestaruuteensa ennen tiukasti keskenään vääntäneitä Saksaa, Ranskaa ja Italiaa.

Suomen lisäksi alemmalle tasolle eli Ykkösliigaan lähtevät Tshekki, Ruotsi, Kreikka ja Sveitsi. Ruotsi ja Sveitsi nousivat Suomen tavoin kaksi vuotta sitten Vaasassa otellusta Ykkösliigasta, joten huipputasolla ei todellakaan ole helppo pysyä.

– Kokonaisuudessaan hyvä joukkuesuoritus. Muutama urheilija nosti tasoaan, mutta valitettavasti viime hetken loukkaantumiset veivät pisteitä. Olen erittäin tyytyväinen. Kaikki eivät voi tehdä ennätystä, mutta nyt syntyi seitsemän kauden parasta ja kaksi ennätystä ja kisoista tuli kaksi mitalisijaa, valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola kertoi tiedotteessa.

Mitalisijat tulivat päätöspäivänä, kun Simo Lipsanen oli toinen kolmiloikassa ja Topi Raitanen toinen 3 000 metrin esteissä. Sara Kuivisto otti sunnuntaina 1 500 metrillä neljännen sijan lauantaisen kasisatasen nelossijan jatkeeksi, ja viidenneksi päätöspäivänä ylsivät Annimari Korte 100 metrin aidoissa ja Taika Koilahti pituudessa.

Lipsanen pomppi kesän kotimaisen kärkituloksen 16,76 ja taipui vain Britannian Ben Williamsille, joka venytti 17,14. Williams paransi ennätystään 40 sentillä.

– Se oli kesän parasta tekemistä. Tunsin jo ennen kisaa, että nyt on hyvä vire, Lipsanen iloitsi Urheiluliiton sivustolla.

Estekisassa Raitasen voitti 0,42 sekunnilla MM-nelonen, Espanjan Fernando Carro.

– Ihan ei tuossa lopussa askel kantanut. Ehkä siinä tuli matkalla sen verran sitä ylimääräistä siirtymistä, kisan aikana sijoilla 5–9 vaihdellut Raitanen mietti.

Kuivisto juoksi uransa toiseksi parhaan tonniviisisatasen (4.09,25) ja taisteli kiritaistossa palkintosijoistakin.

– Kauden paras ja lähelle ennätystä (4.08,96), joten tyytyväinen pitää olla. Mutta nyt olin aika väsynyt. Lauantaisen 800 metrin jälkeen kävin vielä sen verran kierroksilla, että en yöllä paljon nukkunut, ja nyt oli vielä aika kuuma, Kuivisto kertoi.

Junnilan nilkka vei kisan ja pisteitä

Suomi sai sunnuntaille synkeän alun, kun naisten korkeudesta tilille rapsahti puhdas nolla. Ella Junnila kun ei hypännyt lainkaan nilkkavaivan takia.

– Lauantaisessa harjoituksessa ponnistavan jalan nilkka pyörähti. Sitä hoidettiin ja siihen laitettiin jykevät teipit. Verryttelyt menivät hyvin, mutta kun menin kentälle, hyppääminen ei nyt onnistunut, tällä kaudella SE-korkeuden 195 ylittänyt ja 22-vuotiaiden EM-kisoissa pronssille yltänyt Junnila sanoi tiedotteessa.

– En usko, että nilkassa on mitään vakavampaa. Luulen, että tämä menee levolla ohi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?