Mika Halvari: Suomessa yksi ylivertainen kuulalahjakkuus – ”Täysin poikkeuksellinen kaveri” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Mika Halvari: Suomessa yksi ylivertainen kuulalahjakkuus – ”Täysin poikkeuksellinen kaveri”

Mika Halvari povaa Arttu Korkeasalon yltävän mainetekoihin.

Mika Halvari uskoo vahvasti Arttu Korkeasaloon (kuvassa).­

11.8.2019 8:04

Mika Halvari oli 1990-luvulla yksi maailman parhaista kuulantyöntäjistä. Hänellä kesti uran jälkeen kymmenen vuotta ennen kuin valmentaminen alkoi kiinnostaa. Valmennustyöt hän aloitti jo liki viisi vuotta sitten.

– Minua pyydettiin mukaan epävirallisen yhdistyksen Kyrösjärven seudun kuulantyöntäjien toimintaan. Olen halunnut auttaa nimenomaan nuoria työntäjiä, Halvari sanoo.

Halvarin mukaan Suomessa on yksi ylivertainen kuulalahjakkuus.

– Arttu Korkeasalolla on kaikki mahdollisuudet maailman huipulle. Kellään muulla suomalaisella työntäjällä ei ole tällä hetkellä samanlaista potentiaalia. Hän on täysin poikkeuksellinen kaveri nykynuorten joukossa, Halvari kehuu 19-vuotiasta tamperelaisen Lielahden Kipinän työntäjää.

196-senttinen ja 120-kiloinen Korkeasalo on pukannut miesten kuulaa 19,48, mutta kiusalliset kyynärpäävaivat estivät hänen osallistumisensa nuorten EM-kilpailuihin ja Kalevan kisoihin. Halvari ei ole hänen henkilökohtainen valmentajansa, mutta on tehnyt viime syksystä asti harjoitusohjelmia nuorelle miehelle.

Halvari uskoo, että hänen henkilökohtainen valmennettavansa Arttu Kangas, ylittää Dohan MM-rajan 20,70, vaikka Kalevan kisoissa Kangas jäi vaatimattomaan tulokseen 18,33.

– Artulla on ollut alkukaudesta huonoa tuuria, on ollut kylmää ja rankkoja vesisateita, kun on yritetty tehdä tulosta. Artun tämän kesän kunto on vielä täysin piilossa. Mutta mitään syytä huoleen ei ole, hän on kyllä kunnossa. Olen nähnyt jo parikin kertaa treeneissä, kun pallo lentää paljon yli 20 metriä, Halvari kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?