Keihään MM-valinnat puhuttavat – kisoihin jo valitun Oliver Helanderin valmentaja kommentoi suojattinsa tilannetta HBL:lle

Julkaistu:

Yleisurheilu
Oliver Helander palaa ensi viikolla kilparadoille joko Birminghamissa tai Espoossa, valmentaja Glenn Lignell kertoi Hufvudstadsbladetille.
IF Raseborgin keihäänheittäjä Oliver Helander heitti juhannuksena Kuortaneella kauden kotimaisen kärkituloksen 86,93, jolla hän sijoittui kisassa kakkoseksi Viron Magnus Kirtin voittaessa tuloksella 90,61. Helander maksoi kisasta kovan hinnan, sillä 22-vuotias heittäjä sai kylkeensä rustovamman.

Se on vaatinut pitkän kuntoutuksen, jota komearaaminen (195 cm) Helander on tehnyt ortopedi Tuomo Karilan ja fysioterapeutti Jarmo Ahosen valvonnassa. Loukkaantumisen takia Helander ei pystynyt osallistumaan heinäkuussa 22-vuotiaiden EM-kisoihin.

Myös Kalevan kisat jäivät väliin, koska Helander ja hänen valmentajansa Glenn Lignell eivät halunneet vaarantaa kauden päätavoitetta eli Dohan MM-kisoja. Miesten keihäänheiton karsinta käydään Qatarin helteessä 5. lokakuuta ja loppukilpailu päivää myöhemmin, joten h-hetkeen on aikaa kaksi kuukautta.

– Nyt näyttää hyvältä ja olen kaikesta huolimatta optimistinen, Lignell sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa.

Lignell kertoo, että Helander kiinnittää numerolapun rintaansa ensi viikolla. Kilpailupaikan suhteen karjaalaisella on kaksi vaihtoehtoa. Sunnuntaina 18. elokuuta Birminghamissa on Timanttiliigan osakilpailu, jonne Helander toivoo saavansa kutsun. Jos sitä ei tule, hän heittää samana päivänä Espoossa.

Valmentajan mukaan Helander on pystynyt tekemään puolentusinaa heittoharjoitusta, ja rasitusta on lisätty vähitellen.

– Koko ajan on näyttänyt paremmalta, Lignell sanoo.

Toiveissa intiaanikesä

Valmentaja ei osaa sanoa tarkasti Helanderin kilpailumäärää elo–syyskuussa, mutta arvelee suojattinsa heittävän viitisen kisaa.

– Loppukaudesta kilpailut harvenevat, eikä niitä ole syyskuussa monta. Jollei tule intiaanikesää, niin kilpailuolosuhteet ovat syyskuussa viileät ja työläämmät, Lignell ennustaa.

Helander on kesän pisimmällä kaarellaan maailmantilaston seitsemännellä tilalla.

Helanderin lisäksi Suomen keihäsmiehistä Dohan MM-kisoihin on jo valittu Antti Ruuskanen.

Kolmannesta paikasta käydään tiukkaa taistelua. Tuore Suomen mestari Lassi Etelätalo ja alkukaudesta säväyttänyt Toni Kuusela ovat molemmat rikkoneet 83 metrin kisarajan.

Konkariheittäjä Tero Pitkämäki ei ole vielä ilmoittanut aikooko edes yrittää kisarajan ylittämistä. Vuosi sitten leikkausoperaatiossa käynyt Pitkämäki ei ole vielä avannut kauttaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt