Urheiluvaatejätti otti Ringa Ropon palautteen kiitollisena vastaan – ”Tällaiselle pienemmällä pakaralla varustetulle naiselle” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Urheiluvaatejätti otti Ringa Ropon palautteen kiitollisena vastaan – ”Tällaiselle pienemmällä pakaralla varustetulle naiselle”

Ringa Ropo muistetaan urheilusuorituksistaan ja räväköistä kisa-asuistaan.

Ringa Ropo antoi aikoinaan vinkkinsä urheiluvaate- ja välinevalmistaja Nikelle.­

7.8.2019 8:36

Entinen yleisurheilutähti, pituushyppääjänä tunnettu Ringa Ropo kuului uransa aikana vaate- ja välinevalmistaja Niken kansainväliseen urheilijatalliin. Ropo pääsi aikoinaan kertomaan oman mielipiteensä merkin vaatteista.

– Muistan, kun sponsorini Niken suunnittelijoita oli vierailemassa Suomessa. He halusivat tavata suomalaisia urheilijoita, ja kutsuivat myös minut paikalle.

– He kysyivät, millaisia kokemuksia minulla oli käyttämistäni vaatteista. Silloin toin esille itseäni häirinneen asian: kaikki housut olivat lahkeellisia. Se johtui osittain siitä, että kisapöksyt oli suunniteltu tummille naisille, joilla on isot pakarat. Heille ne sopivat, mutta tällaiselle vaalealle pienemmällä pakaralla varustetulle naiselle samankokoiset housut olivat pussit. Ne eivät myöskään olleet kivantuntuiset eivätkä -näköiset.

Ringa Ropon kisatyyliä Kalevan kisoissa vuonna 1989.­

Ropon antamat kommentit eivät menneet pelkästään toisesta korvasta ulos, vaan ne otettiin Nikellä tosissaan.

– Heidän suunnittelijat kiittivät tätä kommenttia. He eivät olleet ajatelleet sitä sen vuoksi, että suurin osa heidän urheilijoistaan oli amerikkalaisia. Kommenttini jälkeen vaatteisiin tehtiin joitain muutoksia.

Ringa Ropon tytär Ella Junnila on tänä kesänä hypännyt korkeuden uuden Suomen ennätyksen 195.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?