Wilma Murron ”ainutlaatuinen” haaveri säikäytti – ”Verta tuli paljon” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Wilma Murron ”ainutlaatuinen” haaveri säikäytti – ”Verta tuli paljon”

Wilma Murto sai seipään nenäänsä.

Wilma Murto sai seipään nenäänsä.

Julkaistu: 4.8. 19:40

Wilma Murto hyppäsi seipään Suomen mestariksi. Kisaan mahtui myös ikävä haaveri.

Wilma Murto hyppäsi seipään Suomen mestariksi Lappeenrannan Kalevan kisoissa.

SM-kultaan riitti tällä kertaa tulos 426. Sen Murto ylitti toisella yrityksellään – ensimmäinen päättyi pienoiseen haaveriin.

Kyseinen ylitysyritys oli enemmänkin alitus. Murto törmäsi rimaan jaloillaan, kiepsahti sen väärälle puolelle ja putosi alas – onneksi turvallisesti patjan päälle.

Alas tullessaan rima kuitenkin pompahti epäonnisesti ja sen pää osui Murtoa kasvoihin. Rima löi seiväshyppääjää nenään.

– Tämä oli aika lailla ainoa laatuaan. Kerran on käynyt sama, mutta se oli silloin viimeinen hyppy, Murto kertasi epäonnista haaveriaan.

– Siinä tuli rima ja seiväs päin. Luulin niiden olleen jo maassa enkä suojannut kasvojani.

Murto istui tällin jälkeen tovin alastulopatjalla nenäänsä pidellen. Haaverin seurauksena oli runsas nenäverenvuoto.

– Olin hetken aikaa patjalla ja ajattelin, ettei tästä enää tule hyppyä. Sitten verenvuoto alkoi rauhoittua. Menin puhumaan valmentajan kanssa, ja sieltä alkoi tulla tekniikkaneuvoa. Ajattelin, että ehkä tässä voikin hypätä, Murto kertoi naureskellen.

– Verta tuli aika paljon. Verenvuotoa yritettiin rauhoittaa, ja nenää putsattiin. Reisi ja pohje olivat siinä ihan veressä, hän jatkoi.

Wilma Murto taivutti seipään Suomen mestariksi. Voittotulos jäi vaatimattomaksi.

Wilma Murto taivutti seipään Suomen mestariksi. Voittotulos jäi vaatimattomaksi.

Seiväshyppy on tavallisen penkkiurheilijan näkökulmasta hurjapäiden hommaa. Lajissa sattuu toisinaan pieniä ja vähän suurempiakin haavereita, esimerkiksi seipäiden katkeamisia. Nyt Murto sai tuta päälle putoavan riman ilkeyden.

– Ei jää pelkoa. Kyllä noita sattuu. Olen sanonut ennenkin, että olen Eva Wahlströmin fani, mutta ei sitä tarvitsisi ottaa niin kirjaimellisesti, Murto naureskeli.

Tähtinyrkkeilijä Wahlström saanee omassa lajissaan kokea nenäverenvuotoa seiväshyppääjää enemmän.

Naisten seiväshypyn SM-hopea meni Laura Ollikaiselle tuloksella 411 ja pronssi Aino Siitoselle tuloksella 391.

Lappeenrannan stadion ei ollut suosiollinen mitaliehdokas Saga Anderssonille, joka pudotti kolme kertaa avauskorkeutensa 401 ja jäi ilman tulosta. Andersson on tällä kaudella ylittänyt parhaimmillaan 426.

Murto kokeili voiton ratkettua vielä kolmesti korkeutta 436, mutta rima putosi joka kerta. Hän on hypännyt tällä kaudella parhaimmillaan 451. MM-raja Dohaan on 456. Paikka arvokilpailuihin voi irrota myös ilman rajan ylitystä.

– Mielenrauhan takia olisi tietysti hyvä, kun ylittäisi sen rajan. Doha on ohjelmassa, ja siellä voi kerätä pisteitä olympiarankingiin, Murto viittasi ensi vuonna Tokiossa odottavaan tavoitteeseen.