200 metrin mestaruuden vienyt Hanna-Maari Latvala lupailee vielä parempia aikoja

Julkaistu:

yleisurheilu
Roope Saarinen vei miesten 200 metrin voiton.
Hanna-Maari Latvala otti kuudennen ja Roope Saarinen ensimmäisen aikuisten SM-kultansa 200 metrillä, kun pikamatkan mitaleista kisattiin Kalevan kisojen päätöspäivänä.

Kokenut Latvala porhalsi naisten kisan voittajaksi ajalla 23,78.

– Se oli aavistuksen työjuoksu. Sellaisen tuloksen sain, mitä olin täältä toivonut, Latvala viittasi aikaansa ja kultamitaliin.

– Toivoisin tietysti, että tulokset menisivät 23,50 suuntaan. Loppukaudesta parempaa on tulossa. Panostan tasaisesti 100 metriin ja 200 metriin, kolmen viikon tiukan harjoittelujakson jälkeen Kalevan kisoihin saapunut Latvala sanoi.

Lauantaina Latvala nappasi 100 metrillä SM-hopeaa, mutta sunnuntaina vauhti riitti tuplasti pidemmän matkan mestaruuteen ennen Anniina Kortetmaata (23,84) ja Lotta Kemppistä (24,24).

Saarinen keskittyi päämatkaansa

Miesten 200 metrin voittaja Saarinen sen sijaan jätti 100 metrin väliin ja keskittyi päämatkaansa.

– Vihdoinkin tuli mestaruus. Latasin alkuun mahdollisimman kovaa ja yritin rullata lopun. 200 metriä on ollut minulle parempi, Saarinen kertoi.

Viime vuonna Saarinen otti 200 metrillä hopeaa. Nyt hän kellotti ajan 21,13 ja jätti taakseen ennätyksensä juosseen Riku Illukan (21,31) ja Konsta Alatuvan (21,53). Alatupa juhli lauantaina satasen mestaruutta. Illukalle viikonloppu toi kaksi hopeamitalia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt