Kolmiloikkaaja Mäkelä otti jälleen SM-kultaa – myötätuulessa 14,19 - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kolmiloikkaaja Mäkelä otti jälleen SM-kultaa – myötätuulessa 14,19

Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä on voittanut viidennen peräkkäisen kolmiloikan SM-kultansa.

Kristiina Mäkelä loikki mestaruuteen.­

4.8.2019 16:20 | Päivitetty 4.8.2019 17:07

Kristiina Mäkelä loikki Kalevan kisoissa Lappeenrannassa myötätuulessa 14,19 ja sallituissa olosuhteissa kauden kotimaisen kärkituloksen 14,15.

– Ei ollut vielä minun parasta. Vauhtia riitti, ja siksi meni noin pitkälle. Haluan tuntea vielä sen, että nyt kimmahdin kunnolla radasta, Mäkelä kaipaili.

– Tämä oli tosi hyvä, jos tämä oli keskitasoisten hyppyjen mitta, Mäkelä jatkoi.

Sallituissa oloissa hän siirsi kauden kotimaisen kärkituloksen lukemasta 13,97 tulokseen 14,15.

– Juoksu kulki todella hyvin. Grafiikan mukaan oli varmaan nopeimpia lankulle tuloja. Se johti siihen, että hätäilin vähän loikissa. Olisin voinut antaa lentää pidemmälle, mutta hermotus ei ollut kohdillaan kilpailutauon jälkeen.

Mäkelä mittautti myös tasan 14-metrisen ja kaksi 13,90 pintaan. Ensimmäinen yritys lipsahti yliastutuksi.

Hän oli tyytyväinen ratkaisuunsa keskittyä keskikesän ajan harjoitteluun. Tauon aikana hän toi vauhtijuoksuunsa lisää yhden askelparin. Mäkelä on jo valittu MM-kilpailuihin Dohaan, jotka järjestetään syys-lokakuun taitteessa.

– Kilpailutauon aikana treenasin kovilla tehoilla. Sain tuntuman kovatehoisiin harjoituksiin. Harvoin kesällä pääsee näin hyvässä kunnossa harjoittelemaan, joten olen aikataulussa, Mäkelä pohdiskeli.

Kilpailun toinen oli Vaasan Vasaman Emma Pullola tuloksella 13,54 ja kolmas Imatran Urheilijoiden Senni Salminen ennätyksellään 13,54. Pullolan toiseksi paras hyppy kantoi 13,53.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?