Annimari Korte sai suorassa lähetyksessä mieluisan yllätyksen – paljasti, mihin aikoo 3000 euron apurahaansa käyttää - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte sai suorassa lähetyksessä mieluisan yllätyksen – paljasti, mihin aikoo 3000 euron apurahaansa käyttää

Aituri Annimari Korte palkittiin hyvistä otteistaan Villi kortti -ohjelman 3000 euron urheilija-apurahalla.

Julkaistu: 3.8.2019 21:42

Aituri Annimari Kortteella oli mielessä yksi henkilö, kun hän sai Villi kortti -ohjelmalta 3000 euron apurahan.

Pika-aitojen SE-nainen Annimari Korte sai lauantaina mukavan yllätyksen suorassa tv-lähetyksessä. Helsingin Kansalaistorilla kuvattiin livelähetys Ylen Villi kortti -urheiluohjelmasta, ja ohjelman työryhmä ja tuotantoyhtiö päättivät palkita lähetyksessä vierailleen tähtiaiturin 3000 euron ”urheilija-apurahalla”.

Korte nousi viime kaudella lajinsa kotimaiseen kärkeen monen vuoden loukkaantumis- ja sairastelukierteen jälkeen. Tällä kaudella hän on jatkanut huimaa menoaan ja aitonut itsensä Euroopan tilastokakkoseksi.

Viime kauden hyvät otteet eivät riittäneet nostamaan Kortetta täksi kaudeksi Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Suomen olympiakomitean myöntämien urheilija-apurahojen piiriin. Seuraavalla kaudella tilanne muuttunee, mutta vielä toistaiseksi Korte ei ole koskaan saanut valtiolta urheilija-apurahaa.

Korte, 31, oli Villin kortin yllätyksestä mielissään.

– Onhan tämä ihan mahtava yllätys! Piristi vähän, kun on ollut vähän sellainen Suomen ennätyksen jälkeinen masennus jostain syystä päällä, Korte kertoi iloisena Ilta-Sanomille.

– Tämä antoi taas lisämotivaatiota. Ensi viikolla on kauden ekat arvokisat, hän jatkoi Puolassa käytävään EM-joukkuemestaruuskisojen Superliigaan viitaten.

Annimari Korte teki heinäkuussa 100 metrin aitojen uuden SE-tuloksen 12,72. Kuva Lappeenrannan Kalevan kisoista perjantailta.

Korte on rahoittanut uraansa muun muassa hankkimalla itse taitavasti sponsoreita ja yhteistyökumppaneita, kun tukia ei ole tullut.

– Olen pärjännyt itse. Tietysti on pitänyt miettiä, enkä voi mitään ylimääräistä ostaa. Kaupassakin vähän mietin, mitä ostan, Korte kertoo.

Rahoiksi Korte ei siis yleisurheilu-urallaan ole vielä lyönyt. Hän kiittelee ihmisiä, jotka ovat auttaneet häntä vilpittömästi ja ilman korvausta.

– Mulla on tosi paljon henkilöitä, jotka auttavat ilmaiseksi. En ole maksanut valmentajalle tai fyssarille mitään. Haluan kerätä sen verran rahaa, että nämä ammattilaiset saavat palkkansa.

Kortetta valmentaa Espanjassa valmentajakonkari Rafael Blanquer.

Blanquer on se henkilö, joka Kortteella on mielessä, kun häneltä tiedustelee mihin 3000 euron summa menee.

– Valmentaja saa varmasti pian myös palkkaa. Hän on auttanut niin paljon ilmaiseksi. Hänelle ensimmäisenä!

Ensi kesänä arvokisakalenterissa on sekä Tokion olympialaiset että Pariisin EM-kisat. Tuohon kauteen Korte saanee tukea muualtakin kuin tv-ohjelmilta.

– Voisi kuvitella, että ensi kaudeksi tulisi apurahaa, mutta ei voi koskaan tietää!

– Toivon, että mussa nähdään jotain potentiaalia, Korte hymyilee.

Ensi viikolla Superliigaan

Korte juoksi perjantaina Kalevan kisoissa 100 metrin aitojen SM-kolmoseksi Reetta Hurskeen ja Nooralotta Nezirin jälkeen.

Korte kärsi Lappeenrannan kylmästä säästä, sillä kylmä saa hänen takareitensä ”hamstring-syndrooman” ärtymään. Lauantaiaamuna Kortteen jalkaa oli särkenyt paljon, mutta päivän hoidot olivat saaneet jalan jo parempaan kuntoon.

– Mulla on koko viikonloppu lepoa ja maanantaina alkaa taas valmistautuminen. Uskon, että se siitä taas paranee, Korte sanoo.

Kortteen seuraava kisa eli Superliiga on vuorossa Puolan Bydgoszczissa 9.–11. elokuuta eli ensi viikonloppuna.

– Onneksi missään muualla ei ole noin kylmä kuin tuolla oli, Korte naurahtaa Lappeenrannan hyisistä oloista

– Puolaankin onneksi luvataan 24 astetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?