Suomen mestari Reetta Hurske paljasti Ylelle kärsineensä jälleen mystisistä vatsavaivoista – ”Ei ollut yhtään hyvä fiilis ennen kisaa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Suomen mestaruuden voittanut Reetta Hurske paljasti Ylelle kärsineensä jälleen mystisistä vatsavaivoista – menee uusiin tutkimuksiin

Reetta Hurske voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa perjantai-iltana Lappeenrannassa. Mestaruus irtosi, vaikka vatsavaivat olivatkin pilata Hurskeen kisapäivän.

Reetta Hurske voitti perjantaina naisten pika-aitojen Suomen mestaruuden.­

2.8.2019 20:16

Reetta Hurske voitti uransa ensimmäisen Suomen mestaruutensa perjantai-iltana Lappeenrannassa tuloksella 13,05. Hurske sai jännittää kilpailun lopputulosta monen tuskallisen minuutin ajan kestäneen maalikameratarkistuksen ajan, sillä Nooralotta Neziri ylitti maaliviivan samassa ajassa kuin Hurske.

– Kyllä tätä on nyt odotettu. Siinä tuli vähän samanlaisia tuntemuksia kuin halli-SM-kisoissa, kun tuloksissa kesti. Siellä veivattiin ja veivattiin, Hurske kuvaili tunnelmiaan Ylen haastattelussa heti kisan jälkeen.

24-vuotias paljasti TV-haastattelussa, että jo aiemmin kesällä vaivanneet vatsavaivat olivat vaikeuttaneet Hurskeen valmistautumista perjantain koitokseen.

– Pakko kyllä sanoa, ettei ollut yhtään hyvä fiilis ennen juoksua. Vähän on nyt ollut taas terveyden kanssa ongelmia. Se pisti tietenkin vähän matalaksi, mutta onneksi tuo on niin lyhyt aika, että pystyin tsemppaamaan, Hurske kertoi.

Syytä oudoille oirehtimisille ei ole vielä löytynyt, mutta Hurske suuntaa elokuussa lisätutkimuksiin. Yhdeksi mahdolliseksi syylliseksi hän mainitsi ruoka-aineallergiat.

– Kävin kaikenlaisissa testeissä silloin kesän alussa. Nyt olen puolentoista viikon päässä menossa selvittämään vähän lisää. Aikaisemmissa teksteissä ei mitään löytynyt.

Hurskeelle ensimmäinen Suomen mestaruus maistui. Kilpailu Hurskeen, Nezirin ja Lappeenrannassa kolmanneksi tuloksella 13,12 jääneen Annimari Kortteen välillä kannustaa koko kolmikkoa entistä kovempiin suorituksiin.

Tulokset jäivät Lappeenrannan koleassa illassa verrattain vaisuiksi, mutta se ei tuoretta Suomen mestaria haitannut.

– Täällä kilpailtiin nimenomaan sijoista, ei ajoista. Tällaiset ajat eivät olisi tyydyttäneet meitä ketään aiemmin tänä kesänä, mutta nyt kisattiin sijoituksista, ja onneksi kävi näin!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?