Nooralotta Neziri leimattiin netissä huonoksi häviäjäksi – näin hän reagoi luettuaan tylyjä väitteitä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nooralotta Neziri leimattiin netissä huonoksi häviäjäksi – näin hän reagoi luettuaan tylyjä väitteitä

Nooralotta Neziri luki itseään koskevia nettikirjoituksia sen jälkeen, kun hän oli vetäytynyt Joensuun GP:n finaalijuoksusta.

Nooralotta Neziri (oik.) on ollut ylivoimainen Reetta Hursketta vastaan tällä kaudella. Hurske ei ole vielä onnistunut ottamaan Nezirin päänahkaa.­

2.8.2019 14:42

Pika-aitojen kuusinkertainen Suomen mestari Nooralotta Neziri on Annimari Kortteen ja Reetta Hurskeen SE-murskajaisten jälkeen tylysti alennettu lajinsa kotimaiseksi kolmosnaiseksi.

Tähän mielikuvaan nähden kauden tilastot näyttävät varsin erikoisilta. Hursketta vastaan Nezirin peli on puhdas 6–0, Kortetta vastaan tiukka 4–3. Perjantai-iltana lukemat muuttuvat.

Joensuun GP-kilpailu viime viikon puolivälissä olisi jo muuttanut tilastoa johonkin suuntaan, mutta Neziri vetäytyi loppukilpailusta, jossa Korte juoksi peräti 12,72 ja Hurske 12,78. Kumpikin alitti Nezirin 2016 juokseman SE-ajan 12,81.

Kun alkuerän jälkeen äärimmäisen voimakkaasta kantapääkivusta kärsinyt Neziri oli lähtenyt valmentajansa Petteri Jousteen kanssa jo ennen loppukilpailua kohti Jyväskylää, hän erehtyi seuraavana päivänä lukemaan netin syövereistä olevansa huono häviäjä ja kilpailutilanteen välttelijä.

– Pakko myöntää, että yllätyin. Joensuussa kerroin tytöille, että en pystyisi juoksemaan finaalia ja lähdimme kotiin. En voinut tietää, että he juoksisivat niin kovaa. Ja nyt olen taas täällä heitä vastaan kilpailemassa, vaikken ole ennakkosuosikki. Eli laitan kyllä sellaiset puheet roskakoriin.

Nezirin alkueräaika 12,95 Joensuussa oli hänen uransa paras kotimaassa syntynyt ei-finaalivaiheen kellotus, joten terveenä finaalissa olisi todennäköisesti syntynyt kova aika kahden muun suomalaisen rinnalla.

Kestääkö kantapää SM-kisoissa?

Neziri päätti vasta keskiviikkona, että on mukana Lappeenrannassa. Hän oli Joensuun jälkeen neljä päivää totaalilevossa.

Maanantaina tilanne kortisonilla hoidetun, limapussitulehduksesta kärsivän kantapään kanssa oli yhä kriittinen, tiistaina parempi ja keskiviikkona niin hyvä, että kilpailupäätös syntyi.

– Mulla oli jännityksestä huono olo, kun menin keskiviikkona treeniin, jossa osallistuminen Kalevan kisoihin ratkaistiin. Jossain taisi lukea, että kantapää on oireeton. Näin ei ole, vaan se on riittävän oireeton. Jos se kipeytyy alkuerässä pahasti, tyhmiä riskejä ei oteta.

Neziri on saanut usein vastata kysymykseen, miten lajia pitkään kotimaassa hallinnut kuningatar suhtautuu äärimmilleen kiristyneeseen sisäiseen kilpailuun.

– Olen mielestäni sopeutunut siihen erittäin hyvin, koska tilanne ei viime kauden jälkeen ole ollut yllätys. Välimme ovat hyvät, vaikkemme kilpailujen tai leirien ulkopuolella olekaan yhteydessä. Varmaan niihin helposti yrittämällä säröjä saisi, Neziri naurahti.

Naisten pika-aitojen alkuerät juostaan Lappeenrannassa perjantaina klo 16.50 ja finaali klo 19.45.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?