Törky pöksyissä mestariksi – vatsakramppi pilasi Aku Partasen ennätyssuunnitelmat Kalevan kisoissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Törky pöksyissä mestariksi – vatsakramppi pilasi Aku Partasen ennätyssuunnitelmat Kalevan kisoissa

Aku Partasella oli vatsavaivoja kesken kisan.

Julkaistu: 1.8.2019 21:43

Aku Partanen jäi ennätyksestään vain reilut puoli minuuttia.

Lappeenrannan Urheilumiesten Aku Partanen käveli MM-kenraalissaan ennätyksensä tuntumaan, kun hän otti Kalevan kisojen avauksessa 20 kilometrin kävelyn Suomen mestaruuden. Hän jäi voittoajallaan 1.24.38 vain 37 sekuntia ennätyksestään, vaikka hän kärsi matkalla vatsakrampista.

– Kympin kohdalla tuli vatsakramppi, ja housut ovat nyt täynnä sitä itseään. Harmittaa, kun vatsa kramppaa. Se on niin totaalista, että kävely menee lenkkeilyksi, ei vaan pysty puristamaan, Partanen harmitteli.

– Uskon, että olisin pystynyt alittamaan ennätykseni, koska kävely tuli puolimatkaan niin helposti.

Partanen on jo valittu syys-lokakuun vaihteessa odottaviin Dohan MM-kisoihin.

– Seuraavaksi vetäydyn harjoitustauolle. Menen Font Romeun vuoristoleirille elokuun lopussa ja sieltä suoraan Turkkiin MM-kisojen valmistavalle leirille.

MM-suunnitelmien kannalta alkukausi on sujunut hyvin.

– Harjoittelu on sujunut maantien SM-kisojen jälkeen hyvin. Nyt ei tarvitse kiirehtiä harjoittelussa ennen MM-kisoja, Partanen iloitsi.

Aleksi Ojalan MM-näyttö jäi Lappeenrannassa tyngäksi. Hän sai kolmesta varoituksesta kahden minuutin aikasakon, ja aikaa hupeni 1.28.02. Joni Hava oli ajalla 1.33.04 kolmas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?