Annimari Korte julkaisi järkyttäviä kuvia vammakierteen varrelta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Järkyttävät kuvat Annimari Kortteen vammahelvetin varrelta pysäyttävät – ”Suurin unelmani oli vain tulla terveeksi”

Tuore naisten 100 metrin aitajuoksun SE-nainen Annimari Korte julkaisi sosiaalisessa mediassa pysäyttäviä kuvia taistelustaan vammojen ja sairauksien kanssa.

Annimari Korte juoksi Joensuussa naisten aitajuoksin 100 metrin uuden Suomen ennätyksen 12,72.

29.7.2019 17:01

Annimari Korte on suomalaisen yleisurheilukesän kirkkaimpia tähtiä, mutta tuoreen SE-naisen matka huipulle on ollut todella pitkä ja kivinen. Teini-ikäisenä alkaneet terveyshuolet olivat pilata lopullisesti huippu-urheilu-uran, ja välillä pelkkä perusterveyskin tuntui kaukaiselta haaveelta.

Joensuun GP:ssä viime viikolla upean ennätystuloksensa 12,72 aitonut Korte on julkaissut Instagram-tilillään pysäyttäviä kuvia vaikeiden vuosien ajalta.

Kuvissa juoksija esittelee karmean näköisiä leikkaushaavoja, naarmuja ja mustelmia, sekä rajuja allergisia reaktioitaan. Korte alustaa kuvakollaasinsa varoituksella mahdollisesti järkyttävän yksityiskohtaisista kuvista.

– Älä koskaan anna periksi! Toivon, että matkani voi inspiroida jotakuta jahtaamaan unelmiaan ja olemaan antamatta periksi, näyttää tilanne sitten kuinka pahalta tahansa, Korte kirjoittaa Instagram-julkaisunsa saatetekstissä.

– Yhdessä vaiheessa suurin unelmani oli vain tulla terveeksi. Mikä tahansa on mahdollista, jos annat kaikkesi, Korte hehkuttaa yli 30000 Instagram-seuraajalleen.

Korte paransi Joensuun nappijuoksullaan Nooralotta Nezirin hallussa ollutta Suomen ennätystä yhdeksällä sadasosalla. Samalla hän alitti selkeästi Tokion olympiarajan 12,84.

Suomalainen on pika-aitamatkan kauden maailmantilastoissa jaetulla sijalla 18. Eurooppalaisista Kortetta nopeammin on aitonut vain Valko-Venäjän Elvira Herman (12,70).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?