Järkyttävät kuvat Annimari Kortteen vammahelvetin varrelta pysäyttävät – ”Suurin unelmani oli vain tulla terveeksi”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Tuore naisten 100 metrin aitajuoksun SE-nainen Annimari Korte julkaisi sosiaalisessa mediassa pysäyttäviä kuvia taistelustaan vammojen ja sairauksien kanssa.
Annimari Korte on suomalaisen yleisurheilukesän kirkkaimpia tähtiä, mutta tuoreen SE-naisen matka huipulle on ollut todella pitkä ja kivinen. Teini-ikäisenä alkaneet terveyshuolet olivat pilata lopullisesti huippu-urheilu-uran, ja välillä pelkkä perusterveyskin tuntui kaukaiselta haaveelta.

Joensuun GP:ssä viime viikolla upean ennätystuloksensa 12,72 aitonut Korte on julkaissut Instagram-tilillään pysäyttäviä kuvia vaikeiden vuosien ajalta.

Kuvissa juoksija esittelee karmean näköisiä leikkaushaavoja, naarmuja ja mustelmia, sekä rajuja allergisia reaktioitaan. Korte alustaa kuvakollaasinsa varoituksella mahdollisesti järkyttävän yksityiskohtaisista kuvista.
– Älä koskaan anna periksi! Toivon, että matkani voi inspiroida jotakuta jahtaamaan unelmiaan ja olemaan antamatta periksi, näyttää tilanne sitten kuinka pahalta tahansa, Korte kirjoittaa Instagram-julkaisunsa saatetekstissä.– Yhdessä vaiheessa suurin unelmani oli vain tulla terveeksi. Mikä tahansa on mahdollista, jos annat kaikkesi, Korte hehkuttaa yli 30000 Instagram-seuraajalleen.

Korte paransi Joensuun nappijuoksullaan Nooralotta Nezirin hallussa ollutta Suomen ennätystä yhdeksällä sadasosalla. Samalla hän alitti selkeästi Tokion olympiarajan 12,84.
Suomalainen on pika-aitamatkan kauden maailmantilastoissa jaetulla sijalla 18. Eurooppalaisista Kortetta nopeammin on aitonut vain Valko-Venäjän Elvira Herman (12,70).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt