Annimari Korte kärsii pahoista vaivoista - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Hirmuisen SE:n juossut Annimari Korte kärsii pahoista vaivoista – vamma vaatii leikkausta, tärkeät lääkkeet jääneet syömättä

Pika-aitojen tuore Suomen ennätysnainen joutuu tulemaan toimeen kivun kanssa.

Annimari Korte on tällä hetkellä Euroopan tilastossa toisena.­

27.7.2019 7:07

Vaikka Annimari Korte on yltynyt historialliseen vauhtiin, hän kertoo kärsivänsä yhä erinäisistä vaivoista.

Niistä akuutein on hamstring-syndrooma eli takareiden lihaksiston vamma, jonka maineikas urheilulääkäri Lasse Lempainen diagnosoi viime kuussa.

– Se pitäisi leikata. Se on ainoa tapa, jolla se paranisi, Korte sanoo.

Leikkauksesta toipumiseen menisi Kortteen mukaan 4–6 kuukautta. Kun runsaan vuoden sisään yleisurheilukalenterissa on ohjelmassa kolmet arvokisat (MM, Olympialaiset, EM), moinen tauko ei nyt tule Kortteelle kuuloonkaan.

– Kivun kanssa on elettävä, ja olen hyväksynyt sen. Aamuisin se on tosi jäykkä ja vaikea. Lisäksi jos on kylmä, niin sitä alkaa särkeä.

– Joensuussa verryttelyssä se tuntui voimakkaasti. Ajattelin, että se repeää, Korte kertoo keskiviikon SE-juoksuaan edeltäneestä dramatiikasta.

Annimari Korte (kesk.) aitoi Suomen ennätyksen 12,72 keskiviikkona Joensuussa.­

Lisäksi hän on allerginen lukuisille eri asioille. Ruoka-aineista sellaisia ovat ainakin kaikki viljat, pähkinät, soija, kalat ja muut merenelävät, useat hedelmät ja raa’at vihannekset. Korte kertoo joutuvansa olemaan todella tarkka syömisen kanssa. Tukehtuminen on ollut monta kertaa lähellä.

Kesäisin Korte on käyttänyt muun muassa siitepölyallergiaan lääkettä, joka sisältää kuitenkin urheilussa kiellettyjä aineita.

– En saa kilpailukaudella käyttää niitä lääkkeitä, mikä on haastavaa.

– Välillä on vaikea hengittää. Juuri viime viikolla valittelin treeneissä, että pää oli täynnä limaa ja hengittäminen vaikeaa. On kuitenkin pärjättävä.

Kaiken kukkuraksi Korte kertoo kärsineensä pahoista uniongelmista. Hän on käynyt unitutkimuksissa ja syö nykyään melatoniinia. Viime aikoina ongelma on hieman hellittänyt.

– Edellisten parin kuukauden aikana olen mitannut untani. Olen nukkunut keskimäärin kuusi tuntia yössä. Se ei ole urheilijalle todellakaan mikään hyvä määrä, SE-juoksunsa jälkeen ”samoilla silmillä” koko seuraavan päivän ollut Korte sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?