Jorma Kinnunen kyyditsi nuorta Hannu Siitosta keihäskisoihin – ”Pidin Jormaa ihan isähahmonani” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Jorma Kinnunen kyyditsi nuorta Hannu Siitosta keihäskisoihin – ”Pidin Jormaa ihan isähahmonani”

Nuori haastaja kulki monet kisamatkat isähahmonsa autokyydillä.

Hannu Siitonen (vas.) ja Jorma Kinnunen heittopaikalla Helsingin EM-kisoissa 1971.

26.7.2019 18:34

Tulevalle Euroopan mestarille, olympiahopeamitalistille ja SE-miehelle Hannu Siitoselle, 70, Jorma Kinnunen oli sekä esikuva että isähahmo. Siitonen kuuli suru-uutisen torstaina.

– Hieno mies ja suuri suomalainen keihäspersoona. Ja suurmies koko suomalaisen urheilun mittakaavassa, Siitonen totesi Ilta-Sanomille.

Siitonen heitti mm. kahdet ensimmäiset arvokisansa – Helsingin EM-kisat 1971 ja Münchenin olympiakisat 1972 – samassa Suomen keihästriossa kuin Kinnunen.

– Kun olin ihan nuori, niin kuljin todella monet kisareissut Jorman autokyydillä kisoihin. Hän oli erittäin ystävällinen ja kannustava, mutta kilpailupaikalla tietysti kilpailtiin. Pidin Jormaa ihan isähahmonani, ikäeroa oli sen verran.

Siitonen korostaa, että suomalaisen keihäänheiton yli 100-vuotinen kansainvälinen menestys ja traditiot perustuvat pitkälti juuri Kinnusen kaltaisiin persooniin.

– Siksikin on hienoa, että Jorman perintö jää elämään muun muassa Pihtiputaan Keihäskarnevaalien muodossa, Siitonen kehuu kesän lajitapahtumaa, jonka perustajajäseniin Kinnunen kuului.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?