”Sanoinkuvaamattoman voimakas” kipu pakotti Nooralotta Nezirin sivuun SE-juoksusta – kertoo nyt magneettikuvien annista - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

”Sanoinkuvaamattoman voimakas” kipu pakotti Nooralotta Nezirin sivuun SE-juoksusta – kertoo nyt magneettikuvien annista

Nooralotta Nezirin mukaan Dohan MM-kisat eivät uhattuna, jos malttia riittää. Kilpaileminen ensi viikon Kalevan kisoissa kysymysmerkki.

Nooralotta Neziri odotti magneettikuvista pahempaa diagnoosia kuin sitä, jonka lopulta sai.­

26.7.2019 13:19

Nooralotta Neziri tykitti Joensuun Motonet GP:n pika-aitojen alkuerissä keskiviikkona ajan 12,95, mutta oli jo kotimatkalla Jyväskylään, kun Annimari Korte juoksi finaalissa uuden SE-ajan 12,72, jota Reetta Hurske säesti ajalla 12,78.

Neziri kärsi erittäin voimakkaista kantapääkivuista jo ennen alkuerää, ja finaalijuoksu olisi ollut mahdottomuus.

– Alkuerän jälkeisessä adrenaliinimyrskyssä hetken kuvittelin, että pystyisin finaalinkin juoksemaan. Mutta sitten kipu palasi, ja se oli sanoinkuvaamattoman voimakas. En pystynyt ottamaan askeltakaan, Neziri kertoi IS:lle torstaina.

Kivut alkoivat kolmisen viikkoa sitten, kun hän kilpaili Sveitsin Luzernissa, ja ovat siitä lähtien pahentuneet.

Neziri kävi torstaina Jyväskylässä magneettikuvissa, joiden antia avasi Ilta-Sanomille perjantaina. Diagnoosi ei ollut hänelle tuntemusten perusteella ainakaan negatiivinen yllätys.

– Limapussit ovat kantapään ja akillesjänteen ympäriltä tulehtuneet, ehkä pientä repeämää. Kortisonihoitoa on annettu. Sinänsä diagnoosi oli lievempi kuin kivun perusteella odotin.

”Melkein aina kolottaa jostakin”

Entinen SE-nainen korostaa, että pika-aiturit eivät ole lasista veistettyä väkeä, vaan kipukynnys on korkea, samoin kynnys jättää suuria mahdollisuuksia sisältävä kilpailu, kuten Joensuun finaali, juoksematta.

– Tällaisessa jatkuvia kovia törmäyksiä sisältävässä lajissa periaatteessa melkein aina kolottaa jostakin paikasta.

Lähipäivät Neziri aikoo levätä, ja sitten testataan, kestääkö jalka juoksemista Lappeenrannan Kalevan kisoissa, joissa pika-aidat juostaan ensi perjantaina.

– Keskiviikkona testataan, onko kantapäässä kipua. Jos on, en starttaa Lappeenrannassa.

Neziri on jo alittanut Dohan MM-rajan, ja päätavoite on yhä Qatarissa syys-lokakuun taitteessa.

– Kausi ei ole vaakalaudalla, jos olen maltillinen, hän totesi Ilta-Sanomille.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?