Topi Raitanen pinkoi sileän 3000 metrin ennätyksensä Joensuussa – kuvaili juoksua Ylellä: ”Näytin viimeisellä 150 metrillä, kuka määrää”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Topi Raitanen juoksi sileän 3000 metrin oman ennätyksensä Joensuun GP-kisassa keskiviikkona. Raitanen voitti kilpailun tuloksella 7.52,82.
Topi Raitanen onnistui hienosti Joensuun GP-kilpailussa 3000 metrin sileällä matkalla. Komean kirin jälkeen irronnut voitto tuli uudella omalla ennätysajalla 7.52,82.

Vielä viimeiseen kaarteen tultaessa Raitanen oli kisassa kolmantena, mutta suomalaisen loppuspurtti nosti hänet Norjan Per Svelan ja Marius Vedvikin ohi.

– Tämmönen mukava välikilpailu tähän väliin. Juostiin voitosta ja aika oli ihan kohtuullinen. Toinen tonni vähän hidastui, kun jänis tippui pois, mutta näytin viimeisellä 150 metrillä, kuka määrää, Raitanen kuvaili juoksuaan Ylen TV-haastattelussa.

Ennakkoon Raitasen uumoiltiin jopa haastavan Jukka Keskisalon hallussa olevan rataennätyksen, mutta siitä 23-vuotias jäi reilun kolmen sekunnin päähän.

– Yritin olla itse aktiivinen, mutta ei ollut ihan niin helppoa se juoksu, että olisin lähtenyt puristamaan. Itselläni ei ollut parhaimmat jalat tasaista vauhtia pitämään, mutta lähelle päästiin Jukan ennätystä.

Päälajissaan 3000 metrin esteissä Raitanen juoksi uudeksi ennätyksekseen 8.21,47 kesäkuussa Turussa. Hän alitti samalla Dohan MM-rajan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt