Annimari Korte tunteellisena upean SE-juoksun jälkeen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Annimari Korte tunteellisena upean Suomen ennätyksen jälkeen – ”Kolme vuotta sitten en edes unelmoinut juoksevani”

Annimari Korte juoksi naisten 100 metrin aitojen upean uuden Suomen ennätyksen 12,72 Joensuussa keskiviikko-iltana.

Annimari Korte juoksi upean uuden Suomen ennätyksen Joensuussa.­

24.7.2019 21:52

Annimari Korte juoksi keskiviikko-iltana Joensuussa naisten 100 metrin aitojen järisyttäväksi uudeksi Suomen ennätykseksi 12,72. Nooralotta Nezirin entinen ennätys parani kertarysäyksellä yhdeksän sadasosaa.

Ilta-Sanomat tavoitti onnesta ymmyrkäisen tuoreen SE-naisen Joensuusta juuri ennen dopingtestiin kiirehtimistä.

– Ihan uskomatonta! Kymmenen vuotta sitten minulle sanottiin, etten tule ikinä enää juoksemaan, ja kolme vuotta sitten en edes unelmoinut juoksevani. Nyt tein Suomen ennätyksen, Korte päivitteli tuoreeltaan juoksun jälkeen.

Korteen käsittämätön juoksu on herkistävä välihuipennus upealle urheilutarinalle. Vaikeuksien kautta suomalaisen yleisurheilun ykköstähtien joukkoon noussut 31-vuotias on elävä esimerkki siitä, mitä periksiantamattomuudella ja sitkeydellä voi saavuttaa.

Korte aitoi ensimmäistä kertaa urallaan alle 13 sekunnin kesäkuun alussa Lahdessa. Ennätys on parantunut alle kahdessa kuukaudessa nyt jo hurjat 42 sadasosaa. Räjähdysmäinen kehitys on vaatinut hurjan määrän omistautumista ja työntekoa.

– Olen antanut tälle joka ikisen sekunnin elämästäni viimeisen puolentoista vuoden ajan. Kaikkien vaikeuksien jälkeen on uskomatonta saavuttaa tällainen tulos, liikuttunut Korte hehkutti.

Hirmuvauhti ei tullut Kortteelle keskiviikkona yllätyksenä: jo tiistain harjoitusten jälkeen oli selvää, että keskiviikkona mennään kovaa.

– Eilen oli paras valmistava treeni mitä olen tehnyt. Tänään odotinkin tekeväni selkeästi oman ennätykseni.

Kortteen uusi ennätys nostaa hänet tämän kauden maailmantilastossa jaetulle sijalle 17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?